Jump to content

Intelligens épületek III.

2016. 08. 23. 11:41

Melyek a legfontosabb kényelmi szempontok egy intelligens otthonban?

Megrendelőink részéről számos eltérő kérés érkezik. Az egyik  leggyakoribb funkció a redőnyök automatizálása, okostelefonon vagy tableten keresztüli távoli, egy kezelőfelületen keresztüli vezérlése.

A kerti öntözőrendszerek központosítása lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással válasszuk ki az időjáráshoz és évszakhoz leginkább megfelelő öntözőprogramot. A hagyományos audio kaputelefonok kora lejáró félben van, köszönhetően az intelligens rendszereknek az otthonokban átvették a helyüket a video kaputelefonok. A videó kaputelefon egyik nagy előnye, hogy már nem csak halljuk az érkező vendégeket, de látjuk is őket. Sőt, akár távolról is megtehetjük ezt.

A kényelmi lehetőségek szempontjából egyértelműen meghatározó az audio rendszerek vezérlésének lehetősége. Egy intelligens otthonban az épület különböző helyeire szerelhetünk hangszórókat, melyeket egy kezelőfelület segítségével irányíthatunk, vagy előre programozhatjuk őket. A multimédia további fontos részét képezik az intelligens moziszobák, melyek otthonunkba varázsolják a high-tech mozik hangulatát. 

(Forrás: azokosotthon.hu/smart-home)