Jump to content

Közlekedjünk otthon is okosan: itt az új akadálymentes küszöb (x)

2023. 12. 15. 16:00

Napjainkban az akadálymentes közlekedés lehetősége nem csak sokak mindennapjait könnyíti meg, de már-már alapvető elvárás is. Jelenlegi szabvány szerint az alacsony küszöbök élik virágkorukat, de egyre népszerűbbek a padlószintű megoldások is. Kérdés azonban, hogy ezek amellett, hogy esztétikus látványt nyújtanak, vajon műszakilag is megbízhatók-e? A GEALAN legújabb fejlesztése választ a kérdésre!

Mi az: egy szinttel feljebb, mégis lejjebb?

A GEALAN fókuszba állítva az otthon közlekedés zökkenőmentességét olyan küszöbmegoldást tervezett, ami nem csak a mozgásukban korlátozottak, de a még bizonytalanabb mozgású kicsiknek, és a figyelmetlen nagyoknak is megkönnyíti az életét.

A GEALAN-COMFORT® új küszöbrendszer 0 mm-es magasságával biztosítja a szó szerint gördülékeny áthaladást. Az új megoldás a padlóval teljesen egy szintben van, szolid, alumínium felülete azonban mégis elegáns látványt kelt, így szinte bármilyen építészeti stílusban tervezett házba vagy épületbe illeszthető.

Forrás: GEALAN

A küszöb azonban további izgalmas részleteket rejt: az ajtók, ablakok ugyanis otthonaink védelmi vonalaként szolgálnak a négy fallal karöltve. Hogy miért? Gondoljunk a betörés elleni védelemre, az utcai zajok kiszűrésére, illetve az energiamegtakarítás szempontjából nem elhanyagolható hőszigetelésre. Ahhoz, hogy télen bent maradjon a meleg, nyáron pedig a friss, hűvös légkondicionált levegő, hatékony, logikusan tervezett nyílászárók szükségesek. De veszélyezteti-e a jó hőszigetelőképességet egy bejárati- vagy teraszajtók részét képző küszöb, ami a padlóba van rejtve? A GEALAN-COMFORT® esetén nem kell tartani tőle!

A GEALAN-COMFORT® a gyártó már létező standard alacsony küszönének a továbbfejlesztése: ennek megfelelően az új küszöbbe olyan lehajló tömítősík került, ami akár 3 mm-es szintkompenzációt is teljesít, ezzel biztosítva a megfelelő hőszigetelést - legyen szó bejárati vagy akár tolható teraszajtóról. A GEALAN-COMFORT® ugyanis a legsokoldalúbb S 9000-es nyílászáró profilokhoz tervezték, melynek családjában ajtó, ablak és csúsztatható erkélyajtók is találhatók. Mindezek mellett a már említett alumínium felszín kialakítása ellenálló az időjárással szemben, így nem süvít be az erős szél, illetve a csatornás kivitelezésnek köszönhetően az esővíz is egy ún. vízelvezető területre kerül, nem az előszobába.

Érdemes akadálymentesen tervezni

A modern épülettervezésnél vagy állagjavító, megóvó felújításoknál érdemes megfontolni az akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtését. Természetesen mindenkinek az idősebb generáció lépteinek megkönnyítése jut az eszébe, de a botlásveszély bárkit érinthet: kicsiket, nagyokat, idősebbeket. A korszerűséghez ugyanakkor hozzátartozik a kényelem biztosítása, melynek egyik alapvető eszköze a közlekedés könnyítésének megteremtése. A GEALAN ennek a valós igényé felmérve tervezte meg padlószintű küszöbmegoldását, melynek előnyeit még akár évtizedek múltán is élvezhetjük akár mi magunk és családunk is.

A GEALAN okos küszöbmegoldásairól ITT olvashat bővebben.

Borítókép forrása: GEALAN

 

(Forrás: Szerkesztőség)