Jump to content

Intelligens otthon, vezéreld te magad

2016. 09. 12. 11:58

Képzeljük el azt a helyzetet, hogy amikor eljövünk otthonról még borús az időjárás, ám a munkahelyünkön ülve észleljük, hogy a nap előbújt és "ezerrel" tűz a nappalinkra, vagy a hálószobánkra. Mit csinálunk ilyenkor? Telefonálunk és ha otthon találunk valakit, akkor megkérjük, hogy  húzza le a redőnyt. De ha nincs otthon senki? Akkor jön jól EZ az alkalmazás: 

Ami nem más, mint a CONNEXOON box, egy alkalmazás, amely intelligens otthonunk vezérlésében segít az okostelefonunkkal karöltve. A Connexoon Window az a termék, amelyet a gyártó az ablakokhoz és az árnyékolókhoz fejlesztett ki. A művelet igen egyszerű, segítségével az árnyékolók az idojárási körülmények figyelembevételével le és felhúzhatók, ezzel energiát is megtakaríthatunk. A termék egyik legérdekesebb és legjobb része, hogy még a hangulatteremtésre is jó. Segítségével az éppen aktuális hangulatunkhoz alakíthatjuk a teraszt vagy a belső helységeket. 

A terasz távoli felügyelete:

Megváltozott az időjárás? Esetleg nem vagyunk biztosak abban, hogy égve hagytuk vagy lekapcsoltuk-e a lámpákat?Ellenőrizhetjük és szabályozhatjuk a terasz valamennyi berendezését a távolból egyetlen kattintással.

A Connexoon a SOMFY új termékcsaládja, amelyekkel - akár Androidos akár iOS okostelefonokról - vezérelhetjük okosotthonunkat: 

Biztonságos, stabil megoldás:

- kétirányú rádiós kommunikáció: valós visszajelzéssel
- 868-870 MHz tartományban 3 frekvenciasávot használ
- 128 bites titkosítás (mint a bankautomatáknál)

3 alkalmazás, melynek köszönhetően a ház három területe vezérelhető:

- az ablakok és árnyékolói - CONNEXOON WINDOW
- a terasz berendezései - CONNEXOON TERRACE
- illetve a bejáratok - CONNEXOON ACCESS

Egyedülálló, egyszerű és szórakoztató funkciók, melyektől otthona új életre kel.

Hogyan működik?

Az alkalmazással a ház bizonyos területei vezérelhetőek. Az alkalmazás ingyen letölthető.
Az io termékeket és az alkalmazást összehangoló elektronikus titkosítással ellátott Connexoon doboz teszi lehetővé a biztonságos kommunikációt az alkalmazás és a ház vezérelt berendezései között.

Alakítsuk ki a környezetünket a lelkiállapotunkhoz képest: 

- Hozzunk létre egyedileg kialakított személyes környezetet otthonunkban
- Annyi lehetőség: zenelejátszás, világításvezérlés, vagy az árnyékoló pozíciója - mindez egyszerűen beállítható okostelefonról is!

(Forrás: Forrás: azokosotthon.hu, somfy.hu / Fotó: somfysolutions.com)