Jump to content

Az LG hidegre tette az Amazon Alexát

2017. 01. 08. 18:00

Az Amazon virtuális asszisztense, Alexa bevásárló listát vezet, intézi az online élelembeszerzést és teszi a szokásos dolgait, csakhogy most az LG Smart InstaView „Door-in-Door” hűtőből.

Az LG az idei Fogyasztó Elektronikai Kiállításon (CES) nem csak egy rakat modern televízióval és néhány humanoid robottal látogatott ki, hanem hoztak magukkal néhány ötletes konyhai megoldást is. A Smart InstaView „Door-in-Door” hűtőszekrény első rápillantásra pont olyan, mint az LG korábbi három, illetve négy francia ajtós intelligens hűtőszekrény csodái, de nézzük meg jobban és lepődjünk meg. A „Door-in-Door” nem véletlen szerepel a termék megnevezésénél. Valóban egy ajtó az ajtóban koncepciót valósítottak meg az LG mérnökei. A cél egy kis energia megtakarítása volt. Az ötlet szerint azokat a dolgokat, amiket a család gyakran fogyaszt a hűtőből, (mint például az üdítők, amikért nyáron egyfolytában nyitogatjuk a hűtőt) elhelyezhetjük a külső ajtóban lévő tároló részbe. Ehhez hozzáférhetünk anélkül, hogy az egész hűtőt kinyitnánk, és rengeteg energiát elpazarolnánk. Apróság, de minőségi különbséget jelent a hűtőhasználatba.

Az LG új intelligens hűtőszekrénye persze nem ettől igazán nagy szám. Az Amazonnal való közös munka gyümölcseként az Alexa nevű virtuális asszisztens került integrálásra a hűtőbe, így 1000-nél is több funkciójával segíti megkönnyíteni mindennapi konyhai feladataink. Kell egy új recept? Kifogyóban vannak az élelmiszerek? Kéne egy taxi, hogy elugorjunk a boltba valamiért? Szabályozni szeretnénk a lakás többi okoseszközét? Csak egy szavunkba kerül, és Alexa már intézi is. Tulajdonképpen úgy tekinthetünk erre a megoldásra, mintha az Amazon Echo és az LG intelligens hűtőszekrényeinek gyermeke lenne. A szekrény belsejében elhelyezett kamerarendszer élő képet közvetít a hűtőnk tartalmáról, amit a készülék elején található hatalmas érintőképernyőn ellenőrizhetünk is. A hatalmas belső tér tökéletes felosztása biztosítja, hogy a hűtőszekrény belsejében épp olyan rend és harmónia uralkodhasson, mint amilyet a külseje áraszt. Az LG új hűtőszekrénye könnyedén betöltheti egy okosotthon központi elemének szerepét, ami az okostelefonokra készült applikációnak hála, akkor is velünk van, ha távol járunk az otthonunktól.

A Smart InstaView „Door-in-Door” jóval több lett, mint egy sima háztartási gép. Minden benne van, amit az LG korábbi intelligens hűtőszekrényeiben kedveltünk a Smart Tag funkciótól egészen az állítható hűtési sémákig és még közben beszélgethetünk is vele a napi hírekről vagy az időjárásról a reggeli kávénk mellett. Az LG eme modelljének egyetlen komoly hátránya az ára. 4000 dollárnál olcsóbban nem igen fogunk hozzájutni egy ilyen hűtőszekrényhez, de hát ez a csúcsminőség és a csúcstechnológia ára.

(Forrás: lg.com /engadget.com Kép forrása: lg.com)