Jump to content

100 nap alatt oldaná meg Dél-Ausztrália áramproblémáját a Tesla

2017. 03. 12. 18:00

Mondott egy nagyot a minap a Tesla alapítója, Elon Musk, miszerint 100 nap alatt helyrepofozná Dél-Ausztrália áramellátását és ezt még meg is fejelte azzal, hogy ha nem sikerül, akkor az egészet ingyen adja.

Lyndon Rive, a Solar City társalapítója és a Tesla energia divíziójának vezetője úgy hiszi, hogy cége megtudná oldani az ausztrál állam energiakrízisét. River arról beszélt az ausztrál Financial Review-nak, hogy a Tesla képes lenne 100-300MWh energia tárolására képes akkumulátorokat építeni rendkívül rövid idő alatt. Erre licitált még rá Elon Musk egy későbbi tweetjével, amiben azt írta, hogy ha nem készülnének el időre a feladattal, akkor ingyen dolgoztak.

Dél-Ausztrália komoly energiaproblémákkal küzd. Nem elég, hogy az egekben vannak az energia árak, de még folyamatosan visszatérő áramkimaradásokkal is számolnia kell az ausztráliai otthonokban élő embereknek. A Tesla úgy véli, megtudná oldani a kialakult helyzetet. A kételkedőnek válaszul hangzott el Twitteren Elon Musk tollából a 100 napos határidő vagy minden ingyen vállalás, ami elvileg szerződésbe is lett foglalva.

A kételkedők ellen szól, hogy a Tesla már összehozott egy hasonló projektet Dél-Kaliforniában, ahol 90 nap alatt dobtak össze egy 80MWh-os akkumulátor telepet. Meglátjuk a Tesla most is tartani tudja-e magát majd ezekhez a húzósnak hangzó feltételekhez.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)