Jump to content

Glow – Egy eszköz a tudatos energiafogyasztáshoz

2017. 09. 24. 18:00

Az otthonunk által elhasznált energia 40 százaléka csak kárba vész, állítja a Glow honlapja, illetve azt is, hogy az ő kütyüjük segíthet ezen, amivel még pénzt is spórolhatunk. Hát mégis ki az a kőszívű természetgyalázó pandagyilkos, aki nemet tudna mondani egy ilyen ajánlatra?

A Glow egy takaros kis eszköz, ami messze eddig a legszebb megoldás arra, hogy kövessük a háztartásunk energiafelhasználását és spóroljunk egy kicsit azokon a fránya számlákon. Nem kell hozzá szuper erökkel rendelkeznünk ,hogy lássuk, hogy ha az otthonunkon keresztüláramló elektromosság csak kárba vész. Ez az intelligens és elegáns készülék megteszi helyettünk és értesít minket, hogy mi rögvest akcióba lendülhessünk és lecsaphassunk az energiapazarlás forrására. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a Glow olyan, mint egy fitneszkütyü az otthonunknak. Amikor minden rendben, akkor zölden világít, de ha valami elkezdi zabálni az áramot, vagy a normál értékektől eltérő energiafogyasztást tapasztal az eszköz, mert valaki mondjuk véletlen nyitva felejtette a hűtőt, akkor átmegy pirosba és elkezdi szórni a telefonunkra a szélsőséges fogyasztásról árulkodó információkat.

A Glow alkalmazásán keresztül saját házirendeket is beállíthatunk. Megtehetjük például, hogy megadjuk mennyit szeretnénk az adott hónapban az elektromos számlákra fordítani és az eszköz kiszámolja és követi helyettünk, hogy még mennyi energiát használhatunk fel, mielőtt átlépnénk a korábban megálmodott összeget. Gyakorlatilag nincs az a háztartás, ahol ne lenne hasznos egy ilyen eszköz. A termék jelenleg még nem elérhető, de már túl van egy sikeres Kickstarter projekten, így hamarosan, ha tehetjük szerezzünk be egyet magunknak mi is, hogy ezzel is levegyük egy kicsit a terhet a természet és a saját magunk válláról.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)