Jump to content

A Tesla százával szállítja a Powerwall akkumulátorokat Puerto Ricora

2017. 10. 02. 11:07

A Maria hurrikán nem kímélte Puerto Rico infrastruktúráját sem, aminek a helyreállításán és romok eltakarításán folyamatosan dolgoznak a helyi erők, hogy legalább az áramszolgáltatás mindenhol minél hamarabb helyreállhason. Ebbe aztán a Tesla is besegít, méghozzá nem is akárhogy.

A Tesla nem csak a nagy kapacitású (13,5Kwh-os) Powerwall akkumulátoraival segíti a hurrikán sújtotta Puerto Rico infrastruktúrájának helyreállítását, de egycsomó szakembert is küldött a térségbe, akik segítenek beüzemelni az egységeket.

A Maria hurrikán hatalmas pusztítást rendezett a karibi szigeten, ami szeptember 20. után csaknem teljesen elektromos infrastruktúra nélkül maradt. Ahogy a vihar tovább állt, úgy kezdte el a Tesla küldeni a több száz Powerwall egységet, illetve azóta is folyamatosan küld újabbakat.

A Tesla Powerwall egységeit először 2015-ben mutatták be. Ezeket a hatalmas energiatároló egységeket arra tervezték, hogy a napsütéses órákban összegyűjtött napenergiát eltárolják rosszabb időkre. Egy normál háztartást akár napokig is képesek ellátni energiával. Az egyébként több ezer dolláros készülékek beszerelésében a helyi erők is segítenek, hogy a Tesla szakemberei a lehető leghasznosabban helyezhessék ki őket. A Powerwall potenciálisan felhasználható bármilyen elektromos hálózat kiegészítésére, amíg a térség elektromos szolgáltattatása teljesen helyre nem áll. A kérdés csak az, hogy meddig is fog elhúzódni a javítás? Ahogy arra a New Scientist rámutat, a térség egy időre teljesen sötétbe borult, így bizonyos laborfolyamatokat teljesen a nulláról kell majd újraindítani. Másfelől az is hatalmas probléma, hogy a 3,4 millió puerto rico-i lakos nagy része nem tudja hűteni az ételét vagy légkondicionálót használni a karibi forróságban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: tesla.com)