Jump to content

A Nissan is csatlakozik a lakossági zöld energia bizniszhez

2018. 01. 23. 03:02

A Tesla és a Mercedes-Benz után  az egyik legnagyobb japán autógyártó, a Nissan is bejelentette, hogy belép a megújuló energia előállítás piacára a Nissan Energy Solar kezdeményezéssel.

A japán autógyártó lakossági zöld energia bizniszhez való csatlakozási tervét a Kanári-szigeteken megrendezett Ecosystem Expereince szimpóziumon jelentette be. A Nissan Energy Solar világszínvonalú lakossági napelemeket tervezi ötvözni energiatároló rendszerekkel.

A bejelentés nem volt teljesen váratlan. Az autógyártó már évek óta hintett el utalásokat, hogy hasonló irányba készül lépni. A Nissan egyelőre nem részletezte, hogy ki vagy kik fogják készíteni az akkumulátor csomagokat a Nissan Energy Solar rendszerekhez, se azt, hogy lesz-e kapcsolat valamely járműjükkel.

A Nissan Energy Solar rendszer tartalmazni fog egy „otthoni energia menedzselő rendszert”, amivel a felhasználók valós időben vezérelhetik majd, hogy honnan kapják az energiát. A rendszer a felesleges energiát elirányíthatja a tárolóelemekhez és/vagy használhatja az elektromos járművek feltöltésére, mint amilyen például a Nissan Leaf vagy az e-NV200.

Érdekes módon kezdetnek csak az Egyesült Királyságban lesz elérhető a rendszer (holott nem éppen a napsütéses időszakokról híres a táj), de ez természetesen a jövőben bővülni fog. A Nissan becslése szerint a rendszere 66%-ot spórolhat az otthonok tulajdonosainak elektromos számláján.

A Nissan egyenlőre nem osztott meg se a napelemek, se az energiatároló akkumulátorok specifikációját, de annyit már elárultak, hogy az otthoni 6 paneles felszerelés nagyjából 5400 dollártól indul majd árban beszerelési költséggel és adókkal együtt.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com / Nissan)