Jump to content

Livin Shower – Okoszuhany, átalakítás nélkül

2018. 01. 26. 15:07

A jelenleg kapható okoszuhany rendszerekkel két hatalmas probléma van: drágák és a telepítésük szakembert igényel. Ebből a két problémából egyet le vesz a listánkról a Livin Shower megoldása, miközben gyakorlatilag mindent tud, amit a vetélytársak.

A Livin Shower rendszere szignifikánsan lejjebb viszi az intelligens fürdőszobai megoldások belépő szintjét. A Livin Shower ugyanúgy megadja a felhasználóknak az alkalmazásból történő szabályozás lehetőségét és a hangvezérelhetőséget az Amazon Alexa és a Google Asszisztenseken keresztül, mint a vetélytársak, de közben még se kell szétszednünk és újra összeraknunk az egész fürdőszobát, hogy beszereljük, ennél fogva pedig szakember segítségét se kell kérnünk a telepítéshez.

Kialakításánál fogva a rendszer felszerelhető a már meglévő telepekre, így nem igényel komolyabb átalakítást a beüzemelése. Hogy mely rendszerekkel kompatibilis pontosan, arról bővebben a hivatalos támogatási oldalon olvashatunk, de a cég állítása szerint, a ház körül felelhető szerszámok segítségével 15 perc alatt végezhetünk is a telepítéssel. A telepítést követően Livin Shower rendszere hozza a szokásos funkciókat, amiket egy okoszuhanytól elvárnánk. Alexával vagy a Google Asszisztenssel összekapcsolva szóban kiadható parancsokkal utasíthatjuk a rendszert a víz megnyitására, hőmérsékletének szabályozására és az elzárására. 10 különböző profilt képes kezelni a rendszer, így a család minden tagja külön beállításokat adhat meg. A Livin folyamatosan tanulja a felhasználók preferenciáit, a fürdő végeztével pedig az egyes profilok vízfogyasztását külön mutató jelentést is biztosít az alkalmazáson keresztül.

A zuhanyzás szabályozásán túl, a szelep Bluetooth kapcsolatot használva szinkronizál a telefonunkkal vagy egy okoshangszóróval. Ezáltal a rendszer gombjait használva elindíthatjuk kedvenc zenéink lejátszását miközben pancsolunk.  A Livin néhány előre beállított hőmérsékleti mintát is kínál. Az egyik ilyen például segít az ébredésben úgy, hogy fokozatosan hűti a vizet zuhanyzás közben.

A Livin Shower tehát egy valóban könnyen beszerelhető és kezelhető rendszert ad a kezünkbe, de csodát azért itt se várjunk, ugyanis épp úgy megkérik az árát, mint a többi okoszuhany rendszernek. A rendszer jelenleg is futó Kickstarter kampányán keresztül a korai támogatók 350 dollárért vásárolhatnak be a Livin Shower-ből, de a kampány után várhatóan 700 dollárért lesz előrendelhető, habár a cég még nem határozott meg hivatalos viszonteladói árat és egyelőre úgy áll, hogy majd csak az amerikai és a kanadai piacra szállítanak belőle.

(Forrás: livinshower.com Kép forrása: livinshower.com)