Jump to content

Töltőállomásokat telepítene a Tesla a munkahelyekhez

2018. 02. 25. 07:19

A Tesla egy olyan Workplace Charging nevezetű programot tervez beindítani, aminek a keretei között elektromos autók számára szolgáló töltőállomásokat hoznának létre az alkalmazottak parkolójánál, ráadásul teljesen ingyen.

A Tesla eddig igen eredményesnek mutatkozott, amikor a elektromos töltőállomások hozzáférhetőségének növeléséről volt szó, de most hogy egyre több és több autót szállítanak, már a töltőállomások terén is emelniük kell a tétet. Erre az egyik terv, amit sikerült kidolgoznia a cégnek, egy új program beindítása, amivel a munkahelyekhez vinnék a töltőállomásokat.

Az elektromos autók gyártásában utazó Tesla ingyenes töltőállomásokkal látná el a munkáltatókat és a kereskedelemben résztvevő ingatlanok tulajdonosait. Az ingyenes állomásokat a vállalati parkolókba helyeznék el, már legalábbis azokba, amelyek jogosultak és kvalifikáltak a programban való részvételre.

Tehát még a Tesla Destination programja az éttermeket, a hoteleket és a parkolóházakat célozta meg, addig az új program kifejezetten a céges alkalmazottakra fokuszálna. Az Electrek forrásai szerint csak a program partnereként szereplő cég alkalmazottjai tudnák használni ezeket a töltőket, így nem kellene attól tartani, hogy mindenki a céges parkolókba járna tölteni, továbbá a cégeknek maguknak kéne megfizetni azt az áramot, amit elhasználnak az autók töltésére.

(Forrás: tesla.com Kép forrása: tesla.com)