Jump to content

Mi értelme otthonra egy intelligens meteorológiai állomásnak?

2018. 03. 28. 09:25

Ha az időjárásra vagyunk kíváncsiak, akkor jobb híján bármikor kinézhetünk az ablakon, de ha előrejelzést szeretnénk, ne adj isten pontost, amit még otthonunk automatizált rendszeréhez is felhasználhatunk, akkor lehet kéne nekünk egy saját kis időjárásfigyelő kütyü.

 Az okosotthon és időjárás előrejelzés topikokban mozogva egészen biztosan bele fogunk futni hitehagyott kételkedőkbe, akik egyszerűen nem értik, hogy minek a bánatnak otthonra egy intelligens meteorológiai állomás. Erre a legegyszerűbb válasz, hogy a lehető legfrissebb és leglokalizáltibb időjárás jelentést kapjuk. Ezek a rendszerek pontosan ott tartják szemmel a klímát, ahová kihelyezik őket, s a szenzorjaik által begyűjtött információt képesek átadni otthonunk más intelligens eszközeinek, mint például egy okostermosztát.

Ezek az eszközök nem csak viccbő gyűjtik az adatokat. Többek között használhatjuk őket arra, hogy saját és egyedi igényeinkhez állított előrejelzéseket generáljanak. Az újabb meteorológiai állomások már képesek összedolgozni más intelligens eszközök rendszerével. Képzeljük el, hogy otthonunk fényei, hőmérséklete, de még a kerti locsolók is annak függvényében működnek, hogy odakint milyen nálunk az időjárás. Talán túlzásnak tűnhet ez az egész, ha nincs szükségünk ennyire helyspecifikus adatokra, de gondoljunk erre úgy, mintha egy új érzékelési lehetőséggel ruháznánk fel otthonunk, ami alapján a lehető leghatékonyabban automatizálhatjuk rendszereinket. Minek menjen az öntöző rendszer, ha szakad az eső vagy minek égjenek a kültéri lámpák, ha még be se sötétedett? Apróságok, de pont az ilyen apróságok azok, amik igazán számítanak a ilyen rendszereknél.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)