Jump to content

Mosogató robotkutya a Boston Dynamics vállalattól

2016. 11. 15. 16:00

A Boston Dynamics követező szép-szép, de otthonra nem kéne kategóriába nevező robotjószága egy igazi konyhatündér, már ha van hozzá elég nagy konyhánk és néhány felesleges tányérkészletünk.

Manapság az otthonfejlesztés területén olyan technológiai vívmányok tűnnek fel, amik egyszerűen elkápráztatják az embert. Beszélő mosógépek, mesét olvasó robotasszisztensek és a kedvenc receptjeinket ismerő sütők korát éljük, amik mellett egy egyszerű mosogatógép már túl snassz.

Szerencsére a Boston Dynamics vállalat nem hagy minket cserben ezúttal sem. A srácok egy olyan mesteri robottal álltak elő, amivel lenyűgözhetjük az otthonunkba látogató legvadabb techörülteket is. Egy kétlábú 25 kilós teremtményt képzeljünk el. Ez lenne a fenti képen és az alábbi videóban megcsodálható SpotMini, amely tökéletesen illik a cég többi, A Terminátor a gépek lázadása című film hangulatát idéző robotja közé. Vagyis mégse. A SpotMini nem a szokásos katonaságnak készült cucc. Ez a robot jóval hétköznapibb, az otthoni életünket megkönnyíteni hívatott feladatok teljesítésére készült. Nem csak, hogy ügyesen elnavigál a saját 4 lábán, de még emellett a konyhában se teljesen haszontalan. Ez a robot kérem, mosogat. Talán első ránézésre nem nézzük ki belőle a gondoskodó házirobotot, de sose ítéljünk a külső alapján.

Vegyük csak sorra szépen a SpotMini elönyeit és hátrányait: Előnye, hogy simán jobb, mint egy rottweiler amennyiben a betörők ijesztgetése a célunk. Soha többet nem kell horrorfilmet néznünk elalvás előtt, ha rémálmokat szeretnénk, csak meghallgatjuk ahogy kerül egyet ez a fémszörny a lakásban. Vehetünk egy vadonatúj lakást, mert a „könnyű” vázszerkezet ellenére ennek a robotnak nem a garzonlakás méretű konyhákat találták ki arra mérget vehetünk. Ha eddig nem tudtunk közös beszédtémát találni csinos mérnöknek tanuló hölgyekkel, akkor egy mosogató robotkutya pont kaporra jöhet. Hátrányai? Ugyan kérem, olyan nem létezik.. hát még sört is hoz nekünk, ha eltudjuk tőle venni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)