Jump to content

Nem kell Farady-kalitkába költözni, hogy biztonságban tudjuk eszközeinket

2016. 11. 17. 20:00

Miközben egy apokaliptikus káoszhoz vezető, a világ összes elektronikai eszközét kiütni képes EMP támadás felettébb valószínűtlennek tűnik, azért mégis jó tudni, hogy valaki erre is készül.

A Nebraskai Egyetem mérnökei, Christopher Tuan és Lim Nguyen sikeresen létrehozott egy olyan olcsó betonkeveréket, amely pajzsként működik az intenzív elektromágneses impulzusokkal szemben és megvéd bármilyen elektronikai eszközt, amit a belsejébe helyezünk.

A mikrohullámokat blokkoló tulajdonsággal rendelkező betonkeverék fő összetevője a magnetit, valamint egy kevés szén és fém elemet is hozzáadtak a kutatók. Ez a megoldás lényesen olcsóbb, mint a fémházak megvalósítása és tökéletesen megfelel a katonaság által támasztott igényeknek. Egy licencszerződés részekét a feltalálók még egy spray kivitelben kapható változatát is lefejlesztették az anyagnak, így már tényleg bárki könnyedén EMP biztossá teheti az egész otthonát. Nem kell tehát majd feltétlen új épületben gondolkoznunk, ha egy EMP biztos házat szeretnénk, csak be kell szereznünk ebből a speciális anyagból és felvinni a régi épületek falára, aztán már kész is leszünk.

 

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)