Jump to content

60 000 recepten keresztül szól hozzánk az Amazon Echo

2016. 11. 24. 12:00

Akár hisszük, akár nem, bármilyen okos is már az Amazon Echo intelligens személyi asszisztense, Alexa, Eddig nem rendelkezett átfogó receptkészlettel.

Ekkor jött az ’Allrecipes’, hogy megmentse a napot.  Segítségével Alexa, mintegy 60000 étel elkészítésén képes keresztülnavigálni minket, és ami ennél is fontosabb: segít olyan ételt találni, amit még eddig nem készítettünk. Ne becsüljük alá ennek a fontosságát. Amikor majd ezredszer kerülünk szembe a „drágám mit együnk ebédre” című kérdéssel, akkor fogjuk tudni értékelni igazán Alexa segítségét és találékonyságát. Csak megmondjuk milyen nyersanyagok vannak otthon kéznél, és az Amazon Echoba bújt konyhatündér már regéli is, hogy mi finomat lehet belőlük készíteni. Persze azért, ha csak liszt és ásványvíz van otthon, akkor lehet jobb, ha rendelünk egy pizzát, mert csodát Alexa se tesz.

Alexa lépésről lépésre vezet végig minket a kiválasztott étel elkészítésén. Főzés közben megállíthatjuk, megismételhetjük vagy átugorhatjuk az egyes lépéseket egy egyszerű hangutasítással.

A legjobb az egészbe, hogy ingyenes és működik az összes olyan eszközzel, amely Alexa támogatással rendelkezik, beleértve az Amazon Fire TV-t. Az Echo hangszóró már ez előtt a konyha kvintesszenciáját jelentette sok ember számára és mostantól az eddig a szakácskönyvükbe kapaszkodó emberek számára is hasznos társ lesz.

(Forrás: allrecipes.com Kép forrása: allrecipes.com)