Jump to content

Robomow RS 622 robotfűnyíróval a tökéletes gyepért

2016. 11. 24. 16:00

A szép és igényesen karbantartott pázsit sok időt és energiát emészt fel, de ez nem kell, hogy így legyen. A Robomow robotfűnyíró leveszi a fűnyírás terhet a vállunkról és nekünk már csak a kellemes pihenés marad.

A Robomow márka nem ismeretlen név a kerti munkák automatizálása után érdeklődők számára. Számos érdekes és praktikus eszközt dobtak már össze, hogy a munka helyett nekünk már csak a szépen karbantartott kert után járó élvezet és elismerés jusson. Most az RS sorozatba tartozó egyik robotfűnyírójukról ejtenénk pár szót.

Az RS 622 az RS sorozat középső modellje. Vannak ennél erősebb gépek, de a legtöbb kertbe bőven elég ez a gép is. 2200 négyzetméter nyírási terület lefedésére alkalmas. Két késes rendszerrel rendelkezik és 56 cm-es nyírási szélességgel operál. Na, de hogy is működik egy ilyen robotfűnyíró?

Valahogy úgy kell elképzelni, mintha csak egy robotporszívót szabadítottunk volna el a kertben. Az RS 622 saját magától, automatikusan képes körbejárni az udvarunkat és összegyűjtendő nyesedék keletkezése nélkül megrövidíteni a pázsitunk. Teszi mindezt környezetbarát módon, benzin vagy olaj felhasználása nélkül. Energiát a működéséhez a dokkoló állomástól kap, ahova saját magától visszatér dolga végeztével. Itt érdemes megjegyezni, hogy amikor kicsomagoljuk a Robomow készüléket, akkor érdemes jól átgondolni, hogy hova telepítjük a dokkoló állomást. Egyrészt érdemes olyan fal mellé telepíteni, ahol aztán a dokkoló állomás körül minden irányba lesz úgy 3 méter szabad terület. Ugyanakkor az se elhanyagolható szempont, hogy a többszázezer forintos készülék mégis csak valahol az udvar hátsó részébe, egy félreesőbb helyen szundikáljon. Ha telepítettük a dokkoló állomást, akkor a következő lépés a Robomow applikációjának lerángatása a telefonunkra. Az alkalmazással beállíthatjuk az állomás helyét és indulhat is a tesztkőr.

A jól bekonfigurált robotfűnyíró valóban képes lesz levenni a fűnyírás terhét a vállunkról és nekünk már csak a gyönyörű és egészséges pázsit marad végeredményül. Ezért a kényelemért persze meg is kell fizetni az árat. A Robomow RS 622 1800 dollár (~530 000 forint) körüli áron kapható külföldön és mire kis hazánkba is elkeveredik, addigra ez az ár akár 600 000 forint is lehet. Igazából két tényezőt kell mérlegelnünk. Mennyire értékes a szabadidőnk és hogy mennyire utálnánk, ha fűnyírással kellene tölteni?

(Forrás: usa.robomow.com Kép forrása: usa.robomow.com)