Jump to content

HiMirror – Ez az okostükör lesz a bőrünk legjobb barátja

2016. 11. 28. 12:00

Képzeljünk el egy nagyon vad bulit, aminek eredményeként 9 hónapra rá egy tablet, egy kamera és egy tükör szerelemgyerekének tekinthető intelligens eszköz születik meg. Lényegében ez lenne a HiMirror.

„Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?”- A Hófehérke című mese klasszikussá vált mondatát mind ismerjük, de eddig aligha kapott bárki is bármilyen választ, ha az otthoni tükröt szólongatta, aki pedig mégis mást állított azt rendszerint kapott egy szép kényelmes fehér muszájruhát és elzárták egy olyan helyre ahol azzal se log ki az ember, ha csillámkacsának képzeli magát. Mostantól azonban, ha azon kapnánk valakit, hogy egy tükörhöz beszél, akkor még nem feltétlen kell a szellemi épsége iránt aggódnunk, csak lehet, hogy egy HiMirror büszke tulajdonosát látjuk napi rutinja közben.

Beköszöntött az intelligens tükrök kora. A HiMirror ennek az érának az egyik előfutáraként segíti tulajdonosának tükör előtti készülődését. Ugyan annyira nem interaktív, mint a mesebeli változat és azt se mondja meg, hogy mi vagyunk-e a legszebbek a vidéken, de segít, hogy azok legyünk. Sok más okostükörhöz hasonlóan a HiMirror célja is az lenne, hogy kevesebb időt kelljen eltöltenünk a tükör előtt. A 14 inches LCD képernyő tetején egy kamera ücsörög arra várva, hogy ellibbenjünk és az általa rögzített kép alapján mindenféle okosságokat mutasson nekünk a tükör. Rögzítésre kerülnek az arcvonások, pórusok és az arcunkon található bármiféle foltok. Ezek alapján megtudhatjuk milyen bőrtípusba tartozunk, hogy aztán ennek megfelelően bőrgyógyászok által jóváhagyott termékeket ajánljon számunkra a tükör. A már meglévő készítményeket vonalkód alapján feltölthetjük, így a tükör meg fogja tudni mondani a bőrünk aktuális állapotát, az időjárást és még a jó ég tudja mit figyelembe véve, hogy mit és mennyit használjunk. A tükör még azt is képes megtenni, hogy szól, ha lejáróban van egy termék. Eltudom képzelni, hogy ez hasznos dolog lehet annak, akinek több tucat kencéje van.

Első generációs eszközhöz képest a HiMirror számos funkciót kínál, amivel láthatóan jól meg is érti a célközönséget. Sajnos ebbe a célközönségbe én férfiként nem igazán esek bele, de még velem is eltudta hitetni ez a termék, hogy hasznos lehet, sőt akár nagyszerű karácsonyi ajándék a család női tagjainak. Amiről nem győzött meg a HiMirror készülék, hogy betudja teljesíteni azon célját, hogy kevesebb időt töltsenek tulajdonosai a tükör előtt. Szerintem pont az ellenkezője fog bekövetkezni, legalábbis még tart az újdonsága varázsa, addig biztosan.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)