Jump to content

Perseus – Egy „ablak” a lehetőségekre

2016. 12. 19. 18:00

Mi lenne, ha a tükröd több lenne, mint egy egyszerű tükör? No, nem arra kell gondolni, hogy majd nappal tükör, este meg bűnt üldöz, de bizonyos értelemben szuperképességei azért akadnak a Perseus okostükörnek.

Legyen szó egy kapkodós reggeli ébredésről, vagy egy mikor leszel már kész, mert indulnánk bulizni estéről a barátokkal, a Perseus okostükör minden esetben kiváló asszisztensünk lesz. Ez a tükör tényleg nem csak egy szimpla tükör. Inkább úgy kell rá gondolni, mint egy hatalmas kijelzőre. Megjelenít minden szükséges információt, amit csak tudnunk kell. Beépített hangszóróval, HD kamerával és mikrofonnal rendelkezik. Felismeri kezelője hangját és arcát. A felületén pont olyan egyszerűen rendezgethetjük a widgeteket, mint egy okostelefon kijelzőjén. Beállíthatjuk, hogy időjárási adatokat, közlekedési híreket, vagy éppen közösségi profilunkhoz kapcsolódó értesítéseket jelenítsen meg. Fontos eseményre készülünk és kellene indulás előtt egy másodvélemény? Akkor csak indítsunk bátran egy videohívást és beszélgessünk a tükör használatával. Egyetlen egy fontos programról se fogunk lemaradni, mivel a tükör felületén ott lesz az online naptárunk figyelmeztetésül.

Akárcsak a nevét ihlető és a Gorgó legyőzéséről elhíresült mitológiai alak, a Perseus is igyekszik az összes tükör között a legokosabb lenni.  Azért, ha kicsit szigorúbban nézzük, akkor csak egy hatalmas okostelefon kijelző 2Ghz-es processzorral és 2 GB memóriával a fürdőszobánkba, de lehet, pont erre van szükségünk. Kétségtelenül praktikusabb, mint a telefonunk apró kijelzőjén matatni, azt kockáztatva, hogy beleejtjük a mosdókagylóba.

 

(Forrás: perseusmirrors.com Kép forrása: perseusmirrors.com)