Jump to content

Az intelligens eszközök és az egészségmegőrzés

2017. 02. 21. 18:00

Dunát lehetne rekeszteni velük, már annyi intelligens eszközt találtak ki, amik egymásra licitálva ígérnek nekünk egyre kényelmesebb és egészségesebb életet, de vajon mi ebből a valóság?

Azzal talán minden kedves olvasónk egyet tud érteni, hogy nincs nagyobb kincs a világon, mint a jó egészség. Ennél fogva aztán ki előbb, ki utóbb, de végül mind rájövünk, hogy bizony érdemes vigyázni rá. A mai modern technikának hála ehhez számos eszköz áll a rendelkezésünkre a nyakunkba akasztható ezernyi hordozható egészségkütyütől kezdve a napi vitaminadagolást szajkózó mesterséges intelligenciákig. Mindenkinek eltérő elképzelése, igénye, terve és lehetősége van az egészsége megőrzésére, amihez eltérő eszközök szolgálnak. Van olyan, aki egy fitnesz karkötőben látja meg a fantáziát, valaki meg egy beszélő mérlegben. A lehetőségek száma végtelennek tűnik. Ez eddig teljesen rendben is lenne. A gond az, hogy sokan összekeverik a szezont a fazonnal és csalódottan nyugtázzák egy-egy drága készülék beújítása után, hogy bizony nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt ők elképzelték.

Fontos megértenünk, hogy a legmodernebb mérleg se fog elmenni helyettünk sportolni. Hatalmas előnyben vagyunk, mert már az otthonainkban felelhető berendezések és a hordozható eszközeink között is akadnak olyanok, amelyek képesek figyelni, monitorozni az egészségünket, tanácsokkal ellátni minket, hogy hogyan maradjunk egészségesek vagy figyelmeztetni minket, ha valami nagyon nincs rendjén például a szívverésünkkel. Ezek mind szuper dolgok, de csak segíteni tudnak minket, helyettünk cselekedni nem. Egy drága berendezés megvásárlástól maximum a bankszámlánk és a lelkiismeretünk lesz könnyebb, de a koleszterin szintünk nem fogja pozitív irányba megváltoztatni (hacsak nem a zsíros ételekre szánt kosztpénzből vásároltuk).

Használjuk bátran a modern technológia adta eszközöket, éljünk kényelmesebben, de ne kényelmesedjünk el túlságosan. Figyeljünk rá, hogy hasznosítsuk is azt a rengeteg információt, amivel ezek az intelligens eszközök ellátnak minket. Legyünk okosak mi is, ne csak minket körülvevő kütyük. Az egyre okosabb gépek egyre több időt és energiát spórolnak meg nekünk. Fordítsuk ennek legalább egy részét aktívan az egészségűnk megőrzésére.

(Forrás: azokosotthon.hu Kép forrása: pixabay.com)