Jump to content

FetchitGO – Könnyű, mint egy gombnyomás

2017. 03. 25. 18:00

Képzeljünk el egy panelt, egy teljesen személyre szabható panelt, amely teljesíti minden kívánságunkat. Ilyen nincs, csak a mesében, de a FetchitGO közel áll hozzá.

A FetchitGO ránézésre olyan, mint egy paneltömb kaputelefonja. Sok gomb, aminek melléfirkálhatunk mindenfélét. Csakhogy ezek a gombokat egészen trükkös kis dolgokra programozhatjuk be. Például beállíthatunk egy külön gombot a reggeli rutinunkhoz. Egyetlen egy gomb lenyomásával állíthatunk a termosztáton, elindíthatjuk a kedvenc zenénket és utasíthatjuk a kávéfőzőt, hogy kezdje el lefőzni a napi koffein dózisunk első adagját. A készüléken alapból üresen áll a hely mind a 16 gomb mellett, így valóban olyan feladatkombinációt adunk meg, amilyet csak szeretnénk, és úgy nevezzük el, ahogy csak akarjuk. Feladatokat, listákat, emlékeztetőket hozhatunk létre vele, s mivel nem igényel külön okostelefont, így az egész család használni tudja. Továbbá a FetchitGO kompatibilis a Wemo kapcsolóival, a Lifx, a Hue, az Evernote, a Sonos és még rengeteg más rendszerrel. Ideális választás Raspberry PI és Arduino DIY projektekhez is. Létezik hozzá egy külön applikáció, amely távoli hozzáférést tesz lehetővé gyakorlatilag bárhonnan.

Kérdés, miért válaszuk a FetchitGO-t más hangvezérléses rendszerekkel szemben? Nos, a hangvezérlés nem mindig a legjobb és a leggyorsabb megoldás, még egy gomb lenyomása egyértelmű és azonnali parancsot jelent. Kombinált feladatok esetén sokkal effektívebb, mintha bármilyen hangasszisztensnek próbálnánk elmagyarázni lépésről lépésre, hogy mit szeretnénk. Ízlés és felhasználói attitűd kérdése, hogy milyen rendszert tartunk optimálisnak az okosotthonunk vezérlésére. A FetchitGO sok esetben választ jelenthet ott, ahol mások elbuknak. A tervezők jelenleg Kickstarter kampánnyal népszerűsítik a termékük, ahol a támogatók kedvezményes áron juthatnak hozzá a készülékhez. Az ütemterv szerint, az első darabok megérkezésére idén áprilisban kerül sor.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)