Jump to content

A Google Home már támogatja az August intelligens zárakat

2017. 04. 05. 18:00

A bejárati ajtónk végre szófogadó lesz. Az August intelligens zár mostantól a hangunkkal is vezérelhető a Google Home hangszórókon keresztül.

A Google szép lassan újabb és újabb márkák támogatását biztosítja az intelligens eszközéhez, a Google Home hangszóróhoz. A Nest, a Philips Hue, a SmartThings és a Honeywell és még sorolhatnánk sokáig, már partnere az okosotthon építésben a Google Home virtuális asszisztensének. A legújabb támogatott eszközök között nemrég feltűnt az August neve is. kérdés már csak az, hogy hogyan kapcsoljuk össze az August intelligens zárrendszerét és vezéreljük a hangunk segítségével a Google Home hangszórókon keresztül? A dolog roppant egyszerű.

A jó hír, hogy a régebbi August zárak tulajdonosainál is működni fog a dolog. Az August első és második generációs intelligens záraival egyaránt kommunikálni tud a Google Home. Ehhez szükségünk lesz az August Connect Wi-Fi hídra. Erre azért lesz szükség, hogy a Wi-Fi hálozaton keresztül megtalálják egymást az eszközök.

Az August a várakozásainkkal ellentétben nem fog megjelenni a Google Home applikációban a hozzáadható új eszközöknél, helyette az alkalmazás szolgáltatások részénél találhatjuk majd meg.

  • Nyissuk meg a Google Home app-ot iOS-en vagy Androidon.
  • Nyomjunk rá a nagy hamburger formájú gombra az alkalmazás bal felső sarkában a baloldali menü lenyitásához és válasszuk a további beállításokat.
  • Görgessünk le és válasszuk ki az August.
  • Kattintsunk a fiók linkjére.
  • Lépjünk be az August fiókunkba.
  • Adjuk meg a hatjegyű kódot, amit a telefonunkra kapunk azonosításhoz.
  • Engedélyezzük a Google asszisztensnek a zár státuszának ellenőrzését.

Ezek után a Google Home látni fogja az összes August fiókunkhoz kötött zár állapotát.

A szolgáltatáshoz az August oldalán az alábbi parancsokat találhatjuk:

  • "Hey, Google, ask August to list my locks."
  • "Hey, Google, tell August to lock the front door."
  • "Hey, Google, ask August check the front door."

Jelenleg többen is úgy tapasztalták, hogy a fenti parancsok nem, csak az eszköz közvetlen megszólítása működik - "OK, Google, let me talk to August". Innen aztán ugyan úgy kérhetjük a zárak listázását, a bejárati ajtó bezárását vagy állapotának ellenőrzését. Ami biztosan feltűnt, hogy az ajtó zárjának kinyitására nincs lehetőség. Mondani se kell, ez biztonsági okokból van így. Az August jelenleg azon dolgozik, hogy ez a funkció is elérhető legyen még az idén.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)