Jump to content

Hiánypótló funkcióval gazdagodik a Google Home repertoárja

2017. 04. 10. 19:58

A Google Home egyik legnagyobb problémája, hogy egyszerre csak egy felhasználó fiókjához rendelhető hozzá, így igazából csak egy emberre ideális. Márpedig az lenne az passzentos megoldás, ha az egész család/háztartás osztozhatna az eszköz birtoklásának minden előnyén. Szerencsére nem kell már sokat várni, mert ez a probléma megoldódni látszik a következő frissítéssel.

Képzeljük el azt a kellemetlen szituációt, amikor megkérjük a Google asszisztensét, hogy ugyan karmoljon már bele nekünk egy emlékeztetőt a naptárunkba. A Google segéd boldogan végre is hajtja, csak éppen nem a mi kalendáriumunk javára, mert nem mi vagyunk bejelentkezve. Bosszantó. Hála a jó égnek a Google is belátta ezt, és előálltak egy megoldással, amit egy hamarosan debütáló frissítéssel osztanak meg a hősiesen kitartó felhasználókkal.

Elméletileg az lesz a helyzet, hogy a Google Home automatikusan felismeri majd a hangunkat és átvált a mi felhasználói fiókunkra. Ezek szerint instant kezelhetjük vele a saját elektronikus levelinket, naptárunkat, emlékeztetőinket, anélkül, hogy bele kéne másznunk az applikációba a profilváltásért. Így már mindjárt kényelmesebb, igaz?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: madeby.google.com)