Jump to content

Olcsóbb repülőjegyhez segíthet hozzá a Google Home

2017. 04. 19. 13:49

A Google keresőtől nem idegen, hogy pénztárcabarát repülőjegyekhez és utazásokhoz segítése hozzá felhasználóit. A Google Flights egy külön erre a célra kitalált oldal, ahol az emberek érdeklődés, utazási cél, idő és ár szerint válogathatnak a különböző utazási ajánlatok között. Ez már önmagában véve szuper, hát még, hogy mostantól a Google Home is beszáll a szervezésbe.

Egy a héten megjelent frissítéssel, a Google átadott egy keveset az utazástervező erejéből a Google Home hangszóróban lakozó Google Segédnek. Mostantól a mesterséges intelligencia képes lekérni nekünk a repülőjegyek árát és email értesítést küldeni egy-egy olcsó lehetőségről, ha mi erre szóban szépen megkérjük.

Nem csak a kapható jegyek árát, de a legközelebb induló járatok indulási idejét is lekérdezhetjük. Kíváncsiak vagyunk, hogy körülbelül mennyibe kerülne két hónapra Párizsba utazni vagy mennyibe kerül a legolcsóbb jegy New Yorkba? A Google Home ezekre a kérdésekre már mind képes választ adni.

A Google Home az otthoni címünket fogja használni, amit a Google Home applikációban adhatunk meg. Ehhez képest fogja meghatározni a legközelebbi repülőteret és egy becsült árat adni az általunk megadott utazási cél eléréséhez. Nem csak az odautazást, de a visszautat is megtervezhetjük, ha megadunk rá egy dátumot. Végül az elkészült tervet emailben kapjuk meg. Itt még változtathatunk az utazás célján, idején és az utazók számán, illetve ha minden megfelel, akkor elindíthatjuk a foglalásokat. Felettébb kényelmes.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: pixabay.com)