Jump to content

Logitech Pop – Az okosotthonok okosgombja

2017. 04. 20. 18:02

Az okosotthonok okoskütyinek lényege, hogy megkönnyítsék az emberek életét, csakhogy könnyen át lehet esni annak a bizonyos lónak a túlsó felére. Még nekünk teljesen természetessé válhat, hogy mindent egy alkalmazásból vezéreljünk, addig könnyen lehet, hogy a kedves vendégeink a WC-hez se találnak ki, mert nem tudják felkapcsolni a villanyt. A Logitech erre a problémára talált ki egy elegáns megoldást.

Ez az elegáns megoldás egy újabb intelligens eszköz, amivel bővíthetjük az okosotthonunk irányítását, de egyúttal egyszerűbbé és magától értetődőbbé tehetjük. A gombok mechanizmusát ma már azért mindenki ismeri. Erre alapozhatott a Logitech, amikor megálmodta a Pop névre hallgató okosgombját. A Pop lényege, hogy gyakorlatilag bármilyen kompatibilis eszköz vezérlésére beprogramozhatjuk. Hangrendszert, világítást, de még az ajtó zárját is irányíthatjuk egyetlen egy gomb lenyomásával. A dupla és a hosszú lenyomáshoz külön funkciókat programozhatunk be, amiket bármikor átvariálhatunk az eszközhöz tartozó applikáción keresztül.

A Pop nagy előnye, hogy nem kell minden egyes alkalommal elmagyaráznunk a különféle okoskütyük vezérlését vagy alkalmazásokat telepíttetni a vendégeinkkel a telefonjukra. Egy gomb használata magától értetődő, legfeljebb azt kell tudni, hogy mire van beprogramozva.

Maga az alap rendszer egy állomásból és a kapcsolókból áll össze és a Wi-Fi hálozaton keresztül kommunikálnak a kompatibilis eszközökkel. Ilyen kompatibilis rendszer például a Philips Hue, a Lutron, az August Lock, a Sonos, az IFTTT és a SmartThings platform és még sorolhatnánk. Bővebb tájékoztatást a Logitech Pop specifikációját és paramétereit illetően, a Logitech Pop hivatalos termékoldalának aljára görgetve találhatunk. Érdemes itt alaposan szétnézni, mert sok más hasznos és érdekes kütyüre is rálelhetünk.

(Forrás: logitech.com Kép forrása: logitech.com)