Jump to content

A Logitech Pop okosgomb csatlakozott az Apple platformjához

2017. 04. 26. 18:00

Az okosgomb piac talán nem olyan hatalmas, de rendkívül kompetitív. Az egyre olcsóbb és sokoldalúbb kütyük mellett egy percre se lehet megtorpanni a fejlesztéssel, így hát érthető, hogy a csak tavaly bemutatott Logitech Pop okosgomb már most a második generációját éli.

A legnagyobb újdonság, hogy az eddig inkább csak Android rendszerek felé kacsintgató Logitech Pop okosgomb második generációs kiadása már kompatibilis az Apple HomeKit platformmal. A 60 dolláros Logitech Pop okosgomb szett tartalmazza a HomeKit kompatibilis gombot és az állomást, amit a Wi-Fi hálózatunkhoz kell kapcsolnunk. Minden egyes újabb gomb további 40 dollárt jelent. Ez az ár talán nem a legolcsóbb a piacon, de bőven az ésszerű határokon belül mozog, pláne az új HomeKit integráció fényében.

A Logitech megújult eszköze nem kavarja fel drámaian a piacot, csak hozzá tesz az eredeti Pop okosgomb koncepcióhoz. A HomeKit kompatibilitás egy sor új eszközt tesz elérhetővé (Hello Siri). Azért a régi Pop felhasználók se maradnak parlagon. Az eredeti Pop tulajok ugyan nem kapnak HomeKit kompatibilitást, de egy firmware frissítésnek hála képesek lesznek vezérelni az Osram Lighting, a Hunter Douglas Shades és a Lutron Shades termékeket.

A Pop Smart Button Kit hamarosan elérhető lesz az Apple Áruházból.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: logitech.com)