Jump to content

Nem hinnénk, de az emberek tényleg pénzt adtak erre az okospárnára

2017. 05. 09. 18:00

Vannak ezek az örökérvényű bölcsességek az arany középútról, meg a szélsőségek kerüléséről. Nos, nincs ez másként a különféle okoskütyüknél sem. Amikor már ott tartunk, hogy az ágynemünk bevásárol helyettünk és lefőzi a reggeli kávénk, miközben mi békésen szundikálunk, akkor érdemes felvetni, hogy talán túlzásba vittük a dolgot.

Itt van például a Mode Modern terméke, a Sunrise Smart Pillow. Ennek az okospárnának 50 000 dolláros finanszírozási céllal indítottak kampányt a Kickstarteren. A párna lényege, hogy követi az alvási szokásainkat, kedvenc zenéinkkel szórakoztat és lényegében újra feltalálja az ébresztőórát. Tulajdonképpen nem is olyan rossz ez, igaz? Vezetéknélküli zenehallgatás az ágyból vagy akár hangoskönyvet is hallgathatunk, na és persze a párna két oldalára szerelt LED fényekkel igazi disco hangulatot varázsolhatunk, szóval még buli kelléknek se utolsó. Talán össze is jöhet az az 50 000 dolláros cél, ügye? Ne becsüljük alá az embereket! Momentán közel 437 000 dollárt adakoztak össze a projektre és még hátravan 10 nap!

 A párna már-már nevetségesen fullextrás. Például giroszkóp és gyorsulásmérő szenzorokat építettek bele, hogy nyomon követhessük milyen gyakran dobálják és forgatják. A generált adatokat természetesen egy a párnához fejlesztett alkalmazás fogadja az okostelefonunkon, ami mondani se kell minden olyan funkcióval bír, amit csak 2017-re ki tudtak találni az emberek.

jelenleg a 300 dolláros párna akciós áron 130 dollárért vásárolható meg a Kickstarter kampány végéig. A projekt eredményeként 2017. augusztusára kapják készhez a szerencsés beruházok az első szuperokos fenéktámaszaik, mi meg csak sok boldogságot tudunk hozzá kívánni.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)