Jump to content

Alexa és Cortana hamarosan kéz a kézben működik majd

2017. 09. 06. 15:34

Az Amazon és a Microsoft váratlan összefogásra szánta el magát. Az Amazon Alexa és a Microsoft Cortana a jövőben képes lesz egymással kommunikálni, hogy a felhasználóknak egyik AI előnyeiről se kelljen lemondaniuk.

Hogy az Amazon és a Microsoft összefog, ha virtuális abszintesek fejlesztéséről van szó, az kicsit úgy hangzik, mintha egy párhuzamos univerzumban járnánk Mindenesetre a két cég úgy döntött, hogy még a nem is olyan távoli jövőben meg szeretnék oldani, hogy az általuk futatott mesterséges intelligenciák képesek legyenek összedolgozni. A dolog valahogy úgy nézne ki, hogy például odavakkanthatnánk az Amazon virtuális hölgyének, hogy legyen már olyan kedves és csurogjon rá a bárónőjére, aka „Alexa, open Cortana”, de ez egyébként oda-vissza működne.

Azaz a cross-platform támogatás előnyeit mindkét AI felhasználói élvezhetnék. Az Amazon Alexa fanok hozzáférhetnének Cortana képességeihez és fordítva. Ez azt jelentené, hogy mondjuk az Amazon Echo okoshangszórón, megkérhetnénk Alexát, hogy adja át a staféta botot Cortanának, akin keresztül hozzáférhetnénk a Microsoft Office Suite naptárunkhoz, emlékeztetőinkhöz vagy emailjeinkhez. Másrészt a Microsoft AI is rárúghatná az ajtót Alexa több mint 20 000 féle funkciójára, beleértve az Amazonos shoppingolást.

Ha minden jól megy, akkor a két AI még az idén elkezdhet egymással csacsogni. Alexa Cortanán a Windows 10 PC-n keresztül lesz elérhető kezdetnek, amit majd az Android és iOS támogatás követ a jövőben. Érdeklődve várjuk, hogy hogyan válik majd be a két cégóriás társulása.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Amazon)