Jump to content

Végre hozzáadták az emlékeztetőket a Google Home repertoárjához

2017. 09. 27. 07:53

A Google Home már eddig is rengeteg mindenben segítségére tudott lenni a felhasználóinak, de kimaradt egy viszonylag alapvetőnek tűnő funkció, amit most ha úgy tetszik, kamatostól pótoltak.

A következő frissítéssel a Google Home megkapja a képességet, hogy felhasználói emlékeztetőket állíthassanak be, méghozzá hang alapú paranccsal.

A Home felhasználók mostantól egyszeri és ismétlődő emlékeztetőket, (napi vagy heti) esemény emlékeztetőket állíthatnak be. A Google asszisztens képes lesz megérteni a parancsunkat a szöveg kontextusából is. Ha arra kérjük, hogy emlékeztessen minket, hogy 6-kor le kell vinnünk a kutyát sétálni, mielőtt lefeküdnénk, akkor érteni fogja, hogy 6-ra állítson be nekünk egy emlékeztetőt. A Google Home emlékeztetőit az Android okostelefonunkra is megkapjuk, amig az legalább Android M rendszert futtat. Továbbá egynél több Google Home felhasználó is használhatja a funkciót, ilyenkor csak a saját emlékeztetőinket fogjuk hallani.

Persze Alexa már június óta rendelkezik ezzel a funkcióval, és az Apple Siri már évek óta tudja ugyanezt (bár csak az iPhone készülékeken), de jó látni, hogy akik a Google rendszere mellett kötelezték el magukat, azoknak se kell ezt többé nélkülözni. Az új funkcióval kapcsolatos további információkat a Google megfelelő támogatási oldalán találhatunk.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Google Home)