Jump to content

Ismerkedjünk meg a YubiKey család legújabb tagjával: a 4C Nano-val

2017. 10. 01. 10:31

Már kapható a Yubico új USB-C azonosító kulcsa, ami mértét tekintve olyan aprócska lett, hogy fel is készülhetünk rá, hogy el fogjuk hagyni valahol.

Egy USB-C azonosítónál a minél kisebb, annál jobb elv érvényesül, ezért a gyártók azon versenyeznek, hogy ki tud még kisebb és még kompaktabb kütyüt letenni az asztalra. Ez szép is, meg jó is, de talán a Yubico most egy kicsit még túl is tolta a dolgot: elkészítették a világ legkisebb USB-C azonosító kulcsát,  4C Nano-t.

Aprócska mérete ellenére nem szabad lebecsülni a 4C Nano-t, mert így is tökéletesen képes betölteni a funkcióját, akárcsak bármelyik más USB-C kulcs. Az eszközt arra tervezték, hogy helyettesítse a szöveges üzenet alapú vagy a külső azonosító alkalmazásokat, amikor 2FA hitelesítést használunk.  Csak be kell dugni a kütyüt a számítógépünk megfelelő USB-C típusú csatlakozójába és bumm, már bent is vagyunk. Érdekes gondolat, hogy a cég azt állítja, hogy hihetetlenül aprócska mérete miatt azt is megtehetjük, hogy egyszerűen benne hagyjuk a laptopunkba, ami persze igaz, mert valóban megtehetjük, de ezzel meg is ölnénk az egész 2FA védekezésnek a lényegét. A legjobb ha szépen eltávolítjuk miután már nincs rá szükségünk, csak arra figyeljünk nagyon, hogy ne kallódjon el.

(Forrás: Yubico Kép forrása: Yubico)