Jump to content

Hamarosan a videó lejátszó alkalmazások is hangvezérlést kapnak

2017. 10. 05. 09:34

Az Amazon keményen dolgozik rajta, hogy hangvezérelhető virtuális asszisztense az intelligens otthonok nélkülözhetetlen részévé váljon. Most például a televíziózási szokásainkat célozza meg Alexa.

Az Amazon Exho felhasználók már eddig is használhatták Alexa hangparancsait, hogy videókat játszanak le az Amazon Fire TV-ken, de a cég most ennél jóval szelesebbre tárná a lehetőségek ajtaját. Ennek fényében egy csomó partnerről attak hírt, akik a Video Skills Kit-tel fognak Alexa támogatást adni a saját videós alkalmazásuknak. Ezek a partnerek pedig határozottan olyan nevek, amik már ismerősen csengenek majd: Hulu, PlayStation Vue, CBS All Access, Bravo, Showtime és több NBC alkalmazás. Ha ez megvalósul és el is terjed Amerikán túl, akkor hirtelen egy olyan világba fogunk csöppeni, ahol elég lesz csak rádörmögnünk Alexára, ha mondjuk vissza szeretnénk tekerni kedvenc sorozatunkban. Hogy mit jelent ez a távkapcsolóknak? Nagyjából azt, amit a robbanó motor jelentett a lovaskocsiknak.

Az Amazon nem osztotta meg, hogy pontosan mikortól lépnének életbe ezek a videó lejátszó funkciók, de a Hulu kapcsolódó közleménye szerint valamikor még idén ősszel.

Az Amazon eme lépésére lehetett számítani. Várható volt, hogy ahogy azt sok más szolgáltatásánál is, lehetőséget fog adni a felhasználóknak, hogy ne csak az ő videó lejátszó alkalmazását vezérelhessék Alexán keresztül.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Amazon)