Jump to content

Hogyan találjuk meg a telefonunkat a Google Home okoshangszóróval

2017. 10. 14. 14:10

Ha valahol elkallódott az okostelefonunk a ház körül, akkor a Google telefonkeresőjénél nincs jobb és gyorsabb megoldás, kivéve ha akad egy Google Home is a háznál, mert akkor még okosabban is megoldhatjuk.

Mit tegyen a 21. század embere, ha szem elől téveszti okostelefonját? Android eszközöknél igen egyszerű a helyzet. A Google féle Find My Device szolgáltatást pontosan erre találták ki, de van egy ennél kényelmesebb megoldás is, ha valahol otthon hagytuk el a telefonunkat és rendelkezésünkre áll egy a Google Home termékcsalád valamely tagjából. A Standard a Mini és a Max verzió bármelyike megteszi, ha hangvezérléssel szeretnénk megtalálni az okostelefonunk.

Persze alapból az ember nem azért vesz egy 50-100 dolláros okoshangszórót, hogy legyen mivel megtalálni az okostelefonját a lakásban (na jó, biztos akad ilyen, de az minimum lakjon egy kastélyban), viszont mégis csak hasznos, hogy ilyet is tud a Google Home. Gyakorlatilag persze mi leszünk azok, akik végül felhajtják a telefont és nem az okoshangszóró hozza nekünk lábhoz. Ott még (még!) nem tartunk. A Google Home csak megcsörgeti nekünk az elhagyott kommunikációs eszközt, hogy mi aztán a hangot követve újra zsebre vághassuk.

Ahhoz, hogy ezt megtelhessük néhány egyszerű lépést kell elvégeznünk. Engedélyeznünk kell a helymeghatározást a telefonon, aztán be kell jelentkeznünk ugyanabba a Google fiókba, amibe a Google Home készülékkel majd engedélyezni a Find My Device alkalmazást. Ezek után már csak annyit kell mondanunk az okoshangszórónak, hogy „Ok, Google, ring my phone” és már varázsol is nekünk. Azt azért fontos megjegyezni, hogy ha a telefonunk nincs Wi-Fi hálozaton vagy netes adatforgalmon, akkor a Google Home se fogja tudni utolérni.

(Forrás: cnet.com Kép forrása: cnet.com)