Jump to content

A Jibo intelligens otthoni robot lesz az egész család legújabb kedvence

2017. 11. 03. 13:51

Bemutatjuk a család legújabb tagját, Jibo-t, a briliáns technológiai megoldásokkal felvértezett intelligens otthoni robotot, amely természetes könnyedséggel veszi fel  velünk a kapcsolatot.

Jibo számára nem okoz gondot, hogy interakciót teremtsen a család bármely tagjával. Ezt a robotot épp olyan szórakoztatónak fogják találni családunk legfiatalabb tagjai, mint amilyen hasznosnak a legidősebbek. Jibo a robotok svájci bicskája. Vicceket, történeteket mesél, híreket mond, közlekedéssel és időjárással kapcsolatos információkat oszt meg, vagy kedvenc zenéinkkel kedveskedik. Jibo mindig ott van, ha kell, és beépített kamerájával megörökíti a fontos pillanatokat.

Habár Jibo számára első a családunk. Hang és arcfelismerő technológiájával képes felismerni és különbséget tenni a család tagjai között, így mindenkivel személyre szabott kapcsolatot tud ápolni.  Jibo akkor is képes hang alapján azonosítani gazdáit, ha azok nem tartozóknak vele egy szobában.Nem jelent számára gondot a mozgás sem. Háromtengelyes motorrendszerével és érzékelőinek használatával Jibo szinte már táncra perdül. Ez a párbeszédekre és hangalapú utasításokra történő fizikai reagálás és az interakció képessége lesz az, amitől úgy fogjuk érezni, hogy ennek a robotnak tényleg lelke is van, hogy szinte tényleg meghallgat és megért minket.

Jibo-val kapcsolatos további információkat a tobot hivatalos oldalán lelhetünk fel.

(Forrás: jibo.com Kép forrása: jibo.com)