Jump to content

Megérkezett Kanadába az Amazon Alexa és a Prime Music szolgáltatás

2017. 11. 15. 12:29

Alexa, játszol nekünk egy kis Carly Rae Jepsen-t? Az Amazon Alexa és Prime Music szolgáltatások hiánya a mai nappal véget ért Kanadában.

Hiába, hogy az USA és Kanada nem csak közös határon, de még egy-két közös nyelven is osztozik, mégse volt eddig elérhető az Amazon néhány fontos szolgáltatása a juharlevél birodalomban. Ennek az érthetetlen korlátozásnak mostantól szerencsére vége. Amazon Alexa és az Amazon Prime szolgáltatás is sikeresen átlépte a kanadai határt az egész Echo termékcsaláddal egyetemben.

Az Amazon egy szép szavakkal és nagy lelkesedéssel fűszerezett közleményben tudata a jó hírt a kanadai fogyasztókkal, illetve még egy új kanadai akcentussal felvértezett angol hangot is hozzáadtak Alexa repertoárjához. Ez persze csak fél siker, hiszen Kanadában az angol mellett ott a francia is, amit Alexa ugyanúgy nem beszél, mint ahogyan legnagyobb bánatunkra még magyarul se tud. Ezt leszámítva  Alexa egész jól alkalmazkodott a kanadai elvárásokhoz. Helyi bölcsességeket és funkciókat kap az Air Canada, a TD Bank, a Telus, a CBC, a Manulife és még úgy 10 000 másik partnertől, még az idén. A kanadai fejlesztők saját Alexa alkalmazásokat fejleszthetnek a ASK (Alexa Skill Kit) környezet segítségével.

Hovatovább, hogy az Amazon elérhetővé tette a Prime Music szolgáltatást Kanadában, az Amazon Prime fiókkal rendelkező felhasználók automatikus reklámmentes szolgáltatást kapnak. Ideje volt, örülünk a kanadai userekkel, de most aztán tényleg jöhet az európai országok felé való terjeszkedés.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Amazon)