Jump to content

A Google Asszisztens segít a Pixel 2 okostelefonok hibaelhárításában

2017. 11. 18. 12:44

Ma már számos vállalat kínál chat szupportot a termékeivel kapcsolatos hibaelhárításhoz, de valóban akarunk ezért egy valódi emberrel beszélni, amikor egy mesterséges asszisztens is épp úgy megteszi?

Gondunk támadt a Pixel 2 okostelefonunkkal, de semmi kedvünk egy másik emberrel beszélni róla? Az Android Police felfedezte, hogy létezik egy tökéletesen antiszoc komfort megoldás: megkérhetjük a Google Asszisztenst, hogy segítsen.

A riport szerint a Google Asszisztens képes segítséget nyújtani az akkumulátor problémákkal kapcsolatosan. Megkérdezhetjük, hogy miért nem tölt az akku megfelelően és az AI nem csak simán futtat nekünk egy diagnosztikát, de gyakorlatiasan utána néz az energiavámpír alkalmazásoknak is. A virtuális asszisztens persze szükség esetén arra is képes, hogy kapcsolatot teremtsen nekünk a Google chates vagy telefonos szupportjával, ha hirtelen ő nem tudná megválaszolni a kérdésünket.

A funkció egyelőre elég kezdetleges, de várhatóan a jövőben egy igen hasznos mesterséges intelligencia alapú szupport kerekedik majd belőle.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Google)