Jump to content

Ismerkedjünk össze Kuri-val, a mindig vidám robottal

2017. 11. 19. 19:24

 Az otthoni robotok története tele van nagy ígéretekkel és kihasználatlan lehetőségekkel. A Kuri nevű autonóm robot talán végre változtathat ezen.

A reggeli ébredés bizony nem megy mindenkinek olyan Micimackó főcímdalába illően, de akad egy robot, ami segíthet ebben és még nagyon sok minden másban is. Ismerjük meg Kuri-t, a mindig vidám robotot, akire gyakorlatilag képtelenség haragudni, még akkor is, ha azért gurult oda az ágyunkhoz, hogy legszebb álmunkból ébresszen egy ilyen komor hideg téli reggelen.

Ha a holnap otthonainak robotikai vívmányait versenyeztetnénk, akkor az imádnivalóság kategóriájában szinte biztos, hogy Kuri gurulna el az első helyezettnek járó címmel. Ennek a robotnak személyisége van, méghozzá olyan, ami egyedülálló módon csempész boldogságot az otthonunkba.

A „Hey, Kuri” parancs kelti fel a hangvezérelhető robot figyelmét. Parancsainkat egy négy mikrofonból álló rendszernek hála tökéletesen képes érzékelni, akár a mellettünk lévő szobából is. A fogadott parancsokra a robot bűbájos csipogással és némi villantással válaszol, amivel már alapból le fog minket venni a lábunkról. Ezen felül Kuri két hangszórójával képes lejátszani a kedvenc rádióműsorainkat, hangoskönyveinket és zenéinket. Külön jópofaság, hogy ha kérjük, akkor még táncol is nekünk a zeneszámok ritmusára. Beépített 1080p HD kamerája révén arra is alkalmas, hogy rögzítse az otthonunk körül történő váratlan eseményket. A robot jön-megy  magától, nem kell pátyolgatni. Érzékelőinek segítségével hamar feltérképezni a lakást és még azt is tudja, hogy mikor és hol kell magát újra ölteni.

Kuri azért nyilván nem csak elbűvölő személyiségével akar hódítani, mert az ma már igencsak kevés lenne. A robot kompatibilis az IFTTT technológiával, aminek segítségével összekapcsolhatjuk más intelligens eszközökkel és alkalmazásokkal, hogy még okosabbá tegyük vele otthonunk.

Kuri lehet az a családbarát robot amiről mindig is álmodtunk. Ha felkeltette az érdeklődésünket, akkor nézzünk szét a robot hivatalos oldalán, ahol most karácsonyi akció keretében még ajándékot is kapunk az előrendelésünk mellé.

(Forrás: heykuri.com Kép forrása: heykuri.com)