Jump to content

Sony Xperia Hello Robot hangszóró

2017. 11. 19. 19:48

Nem mondanánk, hogy sok ismerősünk akad, aki azon panaszkodik, hogy nehéz manapság megbízható komornyikot találni, de ha lenne ilyen ismerősünk, akkor egészen biztosan figyelmébe ajánlanánk a Sony Xperia Hello Robot hangszórót.

A Sony Xperia Hello Robot hangszóró nem csak ránézésre olyan, mintha egy sci-fi filmből szalajtották volna, de képességeit tekintve is lenyűgöző. Ez a kommunikációra képes robot nem csak úgy simán a hangjával válaszol, hanem képes mellé még gesztusokkal és kifejezésekkel is reagálni.  Sőt, ami azt illeti, az egész okostechnológia világot sokkal realisztikusabbá teszi.

A robot fő feladatai közé tartozik a kommunikáció biztosítása, az otthonunk felügyelete, valamint a szórakoztatás és az információszolgáltatás.  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy eme robothangszóró segítségével üzeneteket küldhetünk, Skype hívásokat kezdeményezhetünk és bonyolíthatunk vagy hangüzeneteket hagyhatunk a család többi tagjának az Xperia Hello alkalmazáson. A robot képes minket ellátni minden olyan szokványos információval, amire általában szükségünk lehet, mint például az időjárás előrejelzés vagy éppen emlékeztethet minket a fontos programjainkra. Továbbá lehetőségünk van meghagyni a robotnak, hogy figyelje otthonunkat, amíg mi távol vagyunk, így tulajdonképpen mindent figyelembe véve egy diszkrét robotkomornyikot kapunk elegáns kivitelben.

Az egyetlen komoly gondunk ezzel az alig egy kilós kis futurisztikus kütyüvel az lehet, hogy az ára durván a hússzorosa a piacon lévő legolcsóbb okoshangszórónak, amik persze közel sem ilyen menők és önmagukban egyáltalán nem képesek szemmel tartani az otthonunk, valamint a kommunikációs képességeik is jóval korlátozottabbak, szóval csak az a kérdés, hogy megérik-e nekünk ezek az extrák, hogy több mint 1300 dollárt adjunk ki a japán gyártó eme robotjára, de ez most maradjon egy költői kérdés.   

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)