Jump to content

Gomer a miniatűr kémtargonca

2017. 12. 11. 10:05

Ismerkedjünk össze Gomerral, otthonunk következő kis lánctalpas robotcsodájával, aki flexibilis fogójával hozza nekünk lábhoz a karácsonyi ajándékokat, plusz még biztonsági kütyünek se utolsó.

Hozni és vinni apróbb tárgyakat a saját kezünkkel az olyan előző évezred, amikor az ilyen feladatok teljesítésére alkalmazhatunk egy kedves kis robotocskát is, aki távollétünkben még kémkamerának is beillik. Gomer tulajdonképpen persze inkább egy szórakoztató kis személyi asszisztens az egész család örömére, mintsem komoly anyagmozgatásra fogható eszköz. Ugyanakkor, ha nem is egy targoncával vetekedő erőről beszélhetünk, a robot „kezéről” annyi elmondható, hogy egészen finoman tudja fogói közé venni a tárgyakat, így akár kedvenc itókáinkat is biztonságosan le tudja szállítani számunkra.

Gomer nem csak ügyes, de okos is. Az apró robot képes megjegyezni a család fontosabb eseményeit és emlékeztetni minket még időben, hogy biztos ne feledkezzünk meg az igazán fontos dolgokról. Gomer egyik érdekes funkciója, hogy képes meghatározni az érzelmeinket, de emellett még egy csomó játékot is ismer, s nem mellesleg grafikusan programozható, ami akár a programozásra fogékony gyerekek számára még szórakoztatóbb is lehet, mint maguk a tényleges játékok. Pedig azokból sincs hiány. Gomer még AR játékokat is ismer, amiben egy 70p kamera segíti. Ezzel a kamerával és a robot Wi-Fi kapcsolódási lehetőségével biztonsági eszközként is használhatjuk. Az okostelefonunkról távolról aktíválhatjuk a robot kameráját és körbe nézhetünk, hogy minden rendben van-e távollétünkben. Gomer még a háziállatainkkal is interakcióba tud lépni, bár az ilyen jellegű kapcsolatfelvételnél mindig fennáll a veszély, hogy kap egy maflást a macskától.

Gomer momentán az Indiegogo oldal projektjei között lelhető fel, ahol a robottal kapcsolatos további információkon túl arra is lehetőségünk van, hogy rendeljünk egyet magunknak belőle.

(Forrás: thegadgetflow.com Kép forrása: thegadgetflow.com)