Jump to content

Androidos útbaigazításért nyúl az Archos elektromos robogója

2018. 02. 22. 01:02

Az Androidos rendszerek előnyeivel tervezi felvértezni kétkerekű alkalmatosságait az Archos, amely nemrég le is leplezte ilyen irányú terveinek első gyümölcseit.

Az Archos bemutatta a Citee Connect nevezetű elektromos robogóját, amelynek két kormányrudja között egy 5 hüvelykes Android számítógép csücsül. A járművek hardverje nem fog versengeni az okostelefonok képeségeivel (egy meg nem nevezett gyártó négymagos chipje, 1GB RAM és 8GB tárhely dolgozik majd a motorháztető alatt), de beépített 3G kapcsolatra lesz képes, hogy pillanatok alatt elnavigáljon minket bárhova a városban. A fejlesztés igencsak hasznos lehet a rövid távon ingázók számára, ráadásul még egy dedikált mobilalkalmazás is jött hozzá, amellyel szabályozható lesz a robogó beépített zárszerkezete.

Ami magát a robogót illeti? Egy 250W-os motor ül benne, ami elvisz minket 15,5 mérföldes körzetben bárhova, méghozzá legfeljebb 15,5 MPH-s sebességgel. Ezek a specifikációk nem különösebben észbontók, de tökéletesen elegendőek a városban történő relatíve gyors közlekedéshez. Egy-egy túra között 2-3 órára lesz szükségünk a robogó feltöltéséhez.

A Citee Connect idén nyáron érkezik meg és nagyjából 500 euróért lesz kapható. Az Archos nem árulta el, hogy a robogó kapható lesz-e Európán kívül, de mi nem számolnánk rá. A vállalat viszonylag új a robogós üzletben. 2017 januárjában léptek be erre a piacra, miután előtte évekig a mobil eszközökre koncentráltak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Archos)