Jump to content

Küldjünk pénzt a barátainknak a Google Asszisztens segítségével

2018. 03. 28. 08:12

Pénzt szeretnénk küldeni egy ismerősnek? Akkor válasszuk hozzá a legelegánsabb és egyben lekevesebb erőveszítést igénylő módszert: Kérjük meg rá a Google Asszisztenst!

Pénzt küldeni innen oda nem az a fajta tranzakció, amire ne találnánk vagy úgy ezer megoldást manapság, de most mondunk egy ezeregyediket. keddtől kezdve a Google digitális asszisztense képes PTP átutalásokat teljesíteni a Google Pay alkalmazáson keresztül. Ez azt jelenti, hogy az emberek mostantól megkérhetik az Google asszisztenst, hogy „ Hey Google, request $ from Béla Lugosi” vagy „Hey, Google, Send Kitti $20 for lunch today.” és a varázslat egy ujjlenyomatos érintést követően megtörténik. Ez az ingyenesen elérhető szolgáltatás a vég szerint hamarosan eléri el a Google okoshangszóróit is.

A Google Asszisztens használatával így már szinte majdnem azonnal küldhetünk és fogadhatunk összegeket, már feltéve, hogy a címzett és mi is rendelkezünk Google Pay hozzáféréssel, amibe be is jelentkezünk, illetve hogy fent vagyunk egymás kapcsolati listáján. Ha Google Pay nélkül kíséreljük meg használni a pénzküldési funkciót, akkor az asszisztens kérni fog minket, hogy adjuk meg a fiókhoz csatolandó kártyánk számát, mielőtt tovább engedne minket.

Ez a pénzküldési lehetőség egyelőre csak angolul és csak az USA területén működik, de érdemes már most elkezdeni barátkozni a gondolattal az öreg kontinens lakóinak is, ugyanis csak idő kérdése, hogy nálunk is elérhetővé váljon a Google eme pénzküldési metódusa.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)