Jump to content

Mostantól rutinokat is képes ütemezni a Google Home

2018. 07. 27. 01:44

Nem kell többé újra és újra ugyanazt a parancsot ismételgetnünk a Google Home-nak. Bemutatkoztak a Google okoshangszóróinak legújabb praktikái, a rutinok, amik lehetővé teszik, hogy bizonyos parancsokat akár napi rendszerességgel ütemezzünk.

A várva várt rutin funkció végre megérkezett, erősítette meg a Google a Droid Life egy riportján keresztül, s a funkció már el is érte a felhasználókat. Amennyiben rendelkezésünkre áll egy Google Asszisztenssel felvértezett okoshangszóró, úgy le is tesztelhetjük, hogy a Home app segítségével akár több lépéses akciókat is beütemezhetünk egy-egy napra, méghozzá ismétlődéssel. Ilyen lehet például, hogy minden munkanap egy meghatározott időpontjában alacsonyabbra vegyük otthonunk  fényeinek erejét, miközben elindítjuk kedvenc zenéink lejátszását.

Az egyetlen apróság, hogy jelenleg ez a funkció kizárólag az USA-ban élő felhasználók számára érhető el, minden más felhasználó számára valamikor a héten lesz hozzáférhető. Továbbá ez akkor se nagy segítség, ha kizárólag az okostelefonunkon szeretnénk használni a Google Asszisztenst, hiszen ez a funkció csak az okoshangszórón fog működni. Kicsit kellemetlen ez, ha azt nézzük, hogy az Amazon Alexa már rég, ami azt illeti hónapok óta támogatja a rutinok ütemezését, de legalább már a Google Home is tud ilyet.

(Forrás: techradar.com Kép forrása: techradar.com)