Jump to content

Alexa hamarosan még több autóban lesz elérhető

2018. 08. 11. 03:11

Az Amazon szerette volna, ha szélesebb körben is elterjed az Alexa Auto szoftverfejlesztő készlete, hát feltette szépen GitHub-ra, aminek aztán meg is lett a várt eredménye.

Az Amazon ma nyilvánossá tette az Alexa Auto szoftverfejlesztő készletet, amihez bárki hozzáférhet a GiTHub-on keresztül. Az Alexa Auto SDK lehetővé teszi, hogy a fejlesztők az autók rendszerébe integrálhassák az Amazon virtuális asszisztensét.

Az Alexa Auto SDK-nak hála hamarosan még több felhasználó férhet majd hozzá Alexa skilljeihez könnyebben, az autójából. Márpedig Alexa néhány okos képessége pont kaporra is jön vezetés közben, beleértve a navigációt, a hanghívást és egyéb harmadik féltől származó programok hanggal történő meghívásának lehetőségét.

Számos autógyártó már korábban bejelentette, hogy az ő modelljeiknél számíthatunk a jövőben Amazon Alexa integrációra. Ezen gyártók között szerepel a Hyundai, a Ford, a BMW, a Toyota, a Lexus és igen, a Volkswagen is. Most, hogy az Amazon megosztotta az ehhez szükséges SDK-t, már sokkal könnyebb dolguk lesz.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Amazon)