Jump to content

Konkurenciát kapnak a hagyományos ébresztőórák

2019. 11. 20. 13:00

Bár a Lenovo Smart Clock kompatibilis a Google Assisztenssel, ugyanakkor mégis korlátozott a funkcionalitása.

A 4 hüvelykes (10,16 centiméteres), 800x480 képpontos képernyős, szövettel bevont eszköz segítségével az időjárás-előrejelzéstől kezdve az otthoni eszközök ki-be kapcsolásáig több művelet is kivitelezhető.

A felhasználó szörfölhet az interneten, ébresztést, riasztásokat és időzítőket állíthat be, felolvastathatja magának az aktuális híreket, valamint a saját naptárbejegyzéseket, és egyúttal több más készülék vezérlését is megoldhatja.

Videostreamingre azonban nincs lehetőség, mivel a Smart Clock Chromecast képernyőként nem funkcionál. Beépített kamerát sem tartalmaz, így videóhívásokat – de még hanghívásokat – sem lehet vele kezdeményezni és fogadni.

Habár a Nest Hub-okkal vagy a nagyobb Lenovo intelligens kijelzőkkel összehasonlítva a készüléket, ez elsőre talán hátránynak tűnhet, de a Smart Clock kis méretét tekintve már talán kevésbé meglepő, hogy a gyártó az egyszerűségre törekedett.

Az okos-ébresztőóra használható zenehallgatásra a Spotify, a Deezer vagy a YouTube Music segítségével, de a megfelelő applikációval az okostelefonról történő zenelejátszás is lehetséges. A hangerő az óra tetején található gombok segítségével szabályozható – bár koncert minőségű hangzásra azért senki se számítson.

Mivel a kijelző éjjel elhalványul, így látványa nem zavarja meg a nyugodt pihenést. Az érintőképernyős kivitelezés révén könnyen elérhető az éppen használni kívánt funkció, így nem kell állandóan az okostelefon után nyúlni, ami kifejezetten praktikus lehet. A készüléken található USB-port pedig igény szerint használható a telefon vagy tablet feltöltésére.

Kérdés, mire lesz elég, hogy a Smart Clock csak a Google asszisztensével kompatibilis. Ha valaki egyébként is csak Google-eszközöket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat használ, akkor többé-kevésbé zökkenőmentes integrációra számíthat.

A teljes képhez pedig az is hozzátartozik, hogy nem egy „teljes értékű” kijelzőről van szó. Ez abból is látszik, hogy a Google Home alkalmazásban hangszóróként jelenik meg (mint egy Google Home Mini), nem pedig olyan képernyőként, mint a nagyobb méretű intelligens kijelzők.

A termék ára 79,99 dollár. Csak szürke színben kapható, és mivel hálózatról üzemel, így használatához konnektornak sem árt a közelben lennie - írja az iotzona.hu.

(Forrás: azokosotthon.co.hu;iotzona.hu | Kép: pixabay.com)