Jump to content

Okosotthonos szolgáltatást indíthat a Telekom

2016. 05. 13. 11:04

A telekommunikációs cég nem csak eszközöket kínálhat majd, de saját felületet is.

Ugyan a Magyar Telekom még nem jelentette be hivatalosan, de hamarosan a telekommunikációs vállalat is beszállhat az okosotthonos bizniszbe. Az Okos Otthon szolgáltatás két év hűségidővel havi háromezer forintba, egy év hűségidő vállalásával pedig havi háromezerötszáz forintba kerül.

Legalábbis ez derül ki a honlapon már elérhető információk alapján. Az, hogy pontosan mikor indul, ha indul, vagy hogy csak a meglévő ügyfeleknek lesz-e elérhető, még nem tudni. A Magyar Telekom sajtóosztálya az Origo kérdésére annyit közölt, hogy "zártkörű tesztelés" zajlik.

A szolgáltatáshoz jönnek hozzá a kütyük, illetve az azokat irányító központi egység, ez harmincezer forintba kerül, amit kizárólag az Okos otthon szolgáltatással együtt, de akár kamatmentes részletre is megvehetünk.

Kínálatukban nem csak okoskonnektorok, füst- és mozgásérzékelők jelentek meg, de látszólag egy teljes felületet kaphatnak majd a cég ügyfelei, ahonnan akár tévéről, akár mobilról, tabletről, és PC-ről is irányítani, és ellenőrizni tudják majd a hőmérséklettől kezdve a lámpákon át a lakás összes nyílászáróját. Ha elfelejtettük bezárni az ajtót, vagy lekapcsolni a nappali kislámpát, rögtön látjuk, és tudunk intézkedni.

origo.hu/Kép forrása: FreeImages