Jump to content

Okos ház

2016. 05. 17. 20:20

Kérjen ajánlatot okos házra! Intelligens otthon árak, épületautomatika kivitelezés és tervezés.

Először is tisztázzuk, hogy mit jelent az intelligens ház vagy más néven okos ház (smart home) épület és az épületautomatizálás. A legtöbb intelligens otthon eltérő funkciókkal rendelkezik, de minden okos ház célja, hogy a felhasználók igényeit minél jobban kielégítse.

Ha a hétköznapi életben használt okos eszközökhöz hasonlítjuk az otthonaink épületautomatizálását azt tapasztaljuk, hogy hétköznapi példával élve távolról vezérelhető okos telefont varázsolunk házainkból. Mivel az épületautomatizálás számos lehetőséget biztosít a felhasználók számára az automatizált épületek - legyen ez egy családi ház, lakás, iroda, szálloda, gyár vagy egyéb létesítmény - által mindenki megtalálja az intelligens házak valamelyik legfontosabb funkcióját.

Az épületautomatizálás lényege, hogy ismeri a felhasználó igényeit, előre tudja és magtanulja szokásait, reagál az időjárás változásra annak érdekében, hogy még kényelmesebbé és energiatakarékosabbá tegye épületeink használatát. Az okos házak vagy más néven intelligens otthonok számára előre meg van tanítva a felhasználó szokásai és és elvárásai amik alapján kiválasztja a legmegfelelőbb programot. Kezdetben a mobiltelefonok és a számítógépek is csak korlátozott opciókat biztosítottak a felhasználó számára, azonban mára azt mondhatjuk hogy bármilyen funkciót elláthatunk velük.

Az épületautomatizálás által intelligencia szinttől függően házunk szinte összes erőforrását szabadon tudjuk távoli eléréssel vezérelni. Okosházaink az épületautomatizálás által a következő területekre összpontosítanak.

Részletek: smarthome-magyarorszag.hu/Kép forrása: FreeImages