Jump to content

Smart Home: ha igazán kényelmesen szeretnénk élni

2016. 09. 23. 08:10

A Smart Home nem jelent egyet az ellustulással. Mert persze kényelmesebben élünk, kevesebb dologra kell odafigyelnünk, ám ezt nem csak a kényelmünk érdekében tesszük, hanem azért, hogy energiát spóroljunk, ezzel tehát egyrészt védjük a természetet, másrészt a pénztárcánkat is.

A Smart Home segítségével az elektronikára bízhatjuk a feladatokat. Egy hagyományos házban mindent mi vezérelünk, legyen szó a világításról, a fűtésről, a multimédiás berendezésekről. Ebben persze semmi rossz nincsen, viszont az ellenkezőjében sem. Sőt! Hogy a Smart Home megoldásokkal ellustulnánk? A dolog lényege nem ez. Sokkal inkább az, hogy rengeteg pénzt, időt és energiát spórolhatunk meg. Ugyanis az olyan készülékek, mint a lámpák, termosztátok, riasztó rendszerek olyan Smart elektronikával helyettesíthetők, amely helyettünk gondolkodnak és helyettünk végezek el bizonyos feladatokat.
Fő csoportok

Otthonunkat számos Smart Home megoldással fejleszthetjük.

Védelem és biztonság
- Értesítést kaphatunk tűz, betörés esetén vagy más vészhelyzetekben
- Otthonunk felügyelete és veszélymegelõzés, legyünk bárhol
- Pénzt és időt takaríthatunk meg a veszélyek megelőzésével
- Kamera és ajtó felügyelet, otthonunkat bárhol és bármikor felügyelhetjük, akár okostelefonunk segítségével, amelyen keresztül minden otthoni kamerát láthatunk.
Lámpák és kapcsolók
- Vezéreljük világításunkat és kapcsoljunk fel és le mindent vezeték nélkül
Lámpák és kapcsolók, amelyek cselekednek, alkalmazkodnak, és gondolkodnak helyettünk. Automatilálhatjuk lámpáinkat és eszközeinket, sőt vezérelhetjük ezeket telefonunkkal. Ezzel a megoldással spórolhatunk.
Fűtés és hűtés
Az energiatakarékosság és a kényelmes beállítások intelligens módja . A tökéletes klíma minden napszakban, vezérlés egy applikáción keresztül. Újabb módja az okos spórolásnak. Mi vezérelhetjük a fűtő-/hűtőrendszer klímavezérlési feladatait.
Redőny és nyílászáró vezérlés
Az árnyékolók automatikus zárása és az ablakok és ajtók távvezérlése szintén a telefonunk segítségével. Biztonságosabbá tehetjük otthonunkat automatizált redőny- és ajtóvezérléssel. Ez is egy remek módja a megtakarításnak, hiszen a klímát és az árnyékolást is egy gombnyomással vezérelhetjük egyszerre.
Multimédia és hordozható rendszerek
Csatlakoztassuk audio, video és mobil eszközeinket a Smart Home-unkhoz. Vezeték nélküli audio, videó és adatstreaming otthonunkban mindenütt. Vezéreljük mindezt mobil eszözünkkel.

Bővebb megoldások itt.

(Forrás: azokosotthon.hu / Fotó: twitter)