Jump to content

CliQ – Intelligens vezeték nélküli szenzor az okosotthonunknak

2017. 10. 22. 21:35

Egy gombnyomás a varászlat. Változtassuk otthonunk hétköznapi tárgyait okoseszközökké a CliQ intelligens vezeték nélküli szenzorokkal és hozzunk létre saját rutinokat.

A CliQ intelligens vezeték nélküli szenzor lehetővé teszi, hogy interakcióba lépjünk és kommunikáljunk otthonunk hétköznapi tárgyaival. Na nem arra kell gondolni, hogy majd ezután jól eldumálunk a konyhapulttal, a szemetes meg kiviszi magát, de okosan használva ezeket a szenzorokat nagyban megkönnyíthetjük az életünket.

Az automatizálás a kulcs. A CliQ intelligens vezeték nélküli szenzor egy gyakorlatilag bárhova elhelyezhető kis apró kütyü, aminek 4 különféle interakciós mód közül válaszhatunk. Lehet ez egy kattintás, dupla kattintás, rövid mozgás vagy hosszú mozgás.  Amikor az általunk kiválasztott esemény megtörténik, akkor a berendezés jelez az okostelefonunknak. Hogy ez a jelzés milyen további folyamatokat indít be, az pedig már csak rajtunk áll. Használhatjuk kapcsolóként az intelligens égők fel és lekapcsolásához, használhatjuk instant biztonsági rendszerként azzal, hogy egy ajtóra vagy ablakra helyezzük és mozgásérzékelésre állítjuk. A lehetőségek számának csak a fantáziánk és az eszközhöz tartozó alkalmazás szabhat határt. Utóbbival nem lesz gond. A CliQ igazi lelke a szoftver, amivel az egyszerű feladatoktól kezdve az egészen komplex automatizálási folyamatokig bármit összehozhatunk.

A CliQ már-már túl szép is, hogy igaz legyen, pedig nincs benne semmi ördöngösség. A terméknek jelenleg is Kickstarter projektje fut, így most még mondhatni bagóért beszállhatunk. Amiatt pedig, hogy esetleg nem jönne össze a projektre az induló tőke, már nem kell aggódni, mert az már most megvan, és még 36 nap van hátra a zárásig. A legkisebb összeg, amiért már kapunk is egy CliQ szenzort az 34 dollár. Ezzel 11 dollárt spórolhatunk a készülék egyébként 45 dolláros fogyasztói árán.

(Forrás: kickstarter.com Kép forrása: kickstarter.com)