Jump to content

Hozzájárulás nélkül rögzítettek intim együttléteket intelligens szexuális játékszerek

2017. 11. 13. 19:21

A napokban egy meghökkentő felfedezést tett az egyik redditelő, miszerint a Lovense távirányító alkalmazása tudtán kívül rögzítette egy közte és egy másik felhasználó között zajló 6 perces intim együttlét hangfelvételét.  Kiderült, hogy nem ő az egyetlen.

Az egész „baleset” akkor történt, amikor az alkalmazást használták a Lovense vibrátor vezérlésére, s ehhez párosították az eszközt az okostelefonnal, aminek aztán az ominózus hangfelvétel a médiatárolójában tűnt fel. Ezek után került fel a történet a Redditre, ahol egy másik kommentelő (magát a Lovense képviselőjeként előadva), hogy ezek a felvételek egy „kisebb szoftverhiba” eredményei.

Az állítólagos képviselő szerint a hiba csak az Android verzióját érinti az alkalmazásnak (azaz az iOS felhasználókra nincsen hatással) és a hibát az alkalmazás legújabb verziójában már javították is. Az alkalmazás hozzáférést kér az okostelefon vagy tablet hangszórójához és mikrofonjához, amelyeket az egymás közötti párbeszédben küldött üzenetek küldésére használnak - nem pedig a munkamenetek későbbi rögzítésére. Ezzel együtt is sok hasonló kommentelő jelentkezet, akik hasonló médiafájlokat találtak az eszközeiken.

Nyilvánvalóan ez egy nagyon kényes ügy és sajnos nem is az első, hogy hasonló kapcsolt szexuális segédeszközöknél felmerül a felhasználók belegyezése nélkül történő adatrögzítés. Az igazság az, hogy bár az intim tevékenységnél használt intelligens eszközöknél különösen hangsúlyos kérdés az adatvédelem, de valójában semmilyen okoskütyü esetében se lenne szabad semmiféle adatot rögzíteni és/vagy gyűjteni a felhasználók előzetes jóváhagyása nélkül. Az erre vonatkozó szabályok egyértelműek, de sajnos így is számos esetben élnek vissza a felhasználók adataival.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)