Jump to content

Alexa 2017-ben is megállíthatatlanul fejlődött

2017. 12. 23. 14:22

Az Amazon hangvezérelt virtuális asszisztense, Alexa az egyik legérdekesebb sztori a technika világában, mióta 2014 végén felbukkant, és ez a megállapítás 2017-re csak erősödött.

Egy igen mozgalmas évet tudhat maga mögött Alexa. Az egész a januári CES-en kezdődött, ahol úgy nézet ki, bármerre is nézzünk, az amazon virtuális asszisztense jön szembe velünk. Mindez azért is érdekes, mert az Amazon hivatalosan nem képviseltette magát a technológiai kiállításon, de ez aligha számított. A cég partnerei több tucat olyan, a virtuális asszisztenshez kapcsolódó bejelentést szórtak szét a rendezvényen, hogy teljesen olyan volt, mintha az Amazon is kint lett volna. Ez a közvetett jelenlét pedig elég erős volt ahhoz, hogy Sirit és a Google Asszisztenst is lemossa az okosotthon pályáról.

De nem csak az okosotthon kütyük területén dominált Alexa 2017-ben. A Ford autóktól kezdve az új Huawei Mate 9 okostelefonokig számos egyéb területen jelentettek be együttműködést és/vagy Alexa integrációt.

Mindeközben az Amazon saját okoshangszóró kínálatát is frissítette és bővítette. A cégnél 6 vadonatúj Alexa kütyüt mutattak be a idén, köztük olyan, eddig máshol nem látott újdonságokat, mint az Echo Look selfie kamerát és az érintőképernyővel szerelt Echo Show-t. Megérkezett az Amazon Echo második generációja is, ami már mostanra több száz funkcióval gazdagodott és azóta is tovább gazdagodik, nem is beszélve a széleskörű kompatibilitásról.

Egy szó, mint száz, az Amazon Alexa virtuális asszisztens terjedését nem hogy lelassította volna a konkurencia megjelenése, hanem még mintha egy extra löketet is kapott volna. Nem hogy láthatóan messze maga mögött hagyott mindenkit, de még vissza is kacsintott a vetélytársakra, amolyan „kapj el ha tudsz” felhanggal. Ennek a megállíthatatlan fejlődésnek köszönhető, hogy Alexa még mindig a virtuális asszisztensek királynője, akire garantáltan jövőre is érdemes lesz figyelni.

(Forrás: Amazon Kép forrása: Amazon)