Jump to content

A Nest visszatér a Google szárnyai alá

2018. 02. 10. 17:28

A Nest eddig 11 millió különféle eszközt szállított le világszerte, de most ideje meglépni a következő fázist és felvenni a fedélzetre a Google Asszisztenst, hogy az még több kütyüvel szállhasson csatába az Amazon Echo és Alexa elleni küzdelemben.

Két év függetlenség után az Alphabet visszahozza a Google irányítása alá a Nest eszközfejlesztő és gyártó vállalatot. Erre főként azért van nagy szüksége a Googlenek, hogy az okosotthon piacon a Nest eszközei segítsenek megdönteni és gyengíteni az olyan riválisok pozícióját, mint az Amazon vagy az Apple. Persze a Nest se jár rosszul a dologgal. Az eszközgyártó kütyüi részesülni fognak a Google mesterséges intelligencia fejlesztéssel foglalkozó projektjeinek gyümölcseiből, valamint megkapják a Google Asszisztens kompatibilitást.

A világ legnagyobb internetes keresőmotorja nem csak okostelefonokkal készül a jövőre, hanem olyan okoseszközök építésével is, amelyekkel beköltözhetnek az emberek otthonaiba. Ehhez ez a most szerdán bejelentett egyesülés nagyban hozzá fog járulni, hiszen a Nest az egyik legnevesebb okostermosztát gyártó a piacon, nem is beszélve a nemrég bemutatott biztonságtechnikai eszközeikről.

Már csak az a nagy kérdés, hogy lesz-e és ha igen, akkor milyen hatása az egyesülésnek a Nest készülékek Amazon Alexa és Apple Siri kompatibilitására. A cél nyilván az lesz, hogy a Google Asszisztens előnyösebb helyzetbe kerüljön a Nest eszközeinél az egyesülés után, de ez nem feltétlen kell, hogy a rivális cégek támogatásának rovására menjen.

(Forrás: Google Kép forrása: wholesalehome.com)