Jump to content

Xandem újfajta biztonsági rendszert visz az otthonokba

2016. 05. 01. 12:00

Amikor otthonunk biztonsági rendszerét tervezzük, néhány kamera felszerelése alapvetőnek tűnik, ám ha jobban belegondolunk, hogy minden kémes vagy rablós filmben az első dolog, hogy kilövik a kamerákat, talán jobb belátásra térünk hamar. Sajnos hasonlóképpen teljesen hasznavehetetlené tehető otthonunk kamerarendszere is. Erre kíván megoldást a Xandem.

A Xandem új rendszere kamerák nélkül monitorozza az otthonod egy mozgásérzékelős, vezeték nélküli hálózat beépítésével, mely jelzi az esetleges behatolókat. Se kábelek, se kamerák így a biztonsági rendszer rejtve marad és nem kelt gyanakvást, így elkerülhető, hogy a betörők megpróbálják kiiktatni.

A biztonsági rendszer kiépítéséhez mindössze néhány csomópontot kell telepítenünk, melyekkel tökéletesen lefedhető az otthonunk. Egyetlen komoly technikai értelemben vett hátránya a kamerás rendszerhez képest, hogy itt nem kapunk képet a bűnelkövetőkről, akik otthonunkat veszélyeztetik. Illetve a rendszer további hátrányaként értelmezhető a borsos ára. A 10 csomópontot magában foglaló csomag 475 dollár még a 15 darabos 575 dollár.

Forrás és fotó: engadget.com