Jump to content

Belenéztek a Google Home készülékbe

2016. 11. 08. 19:00

Látod azokat az aprólékos munkával szétszedett alkatrészeket a fenti képen? Így néz ki a Google modern otthonok lelkének szánt készüléke, miután átment rajta az iFixit csapata.

A csapat mely kifejezetten azzal vált híressé, hogy a legmodernebb és legfrissebb kütyüket kapják apró darabjaikra, no nem barbár módon, hanem szépen fifikásan szétszerelve. Legújabb áldozatuk az Amazon Echo rivális Google Home, amely a Google hang-asszisztenssel felvértezve igazi központjaként kíván tetszelegni az okosotthonoknak. No de mi is került magába az eszközbe, amiért ilyen veszélyes ellenfele lehet a konkurenciának?

A Google Home csupán két mikrofont tartalmaz, még az Echo készülékbe rögtön 7 is akad. Ennek ellenére a Google azt állítja, hogy a különböző háttérzaj szűrési technológiáknak köszönhetően, tökéletesen megvan a két mikrofonnal. Az iFixit csapatának némi kis déjà vu érzése támadhatott, amikor tovább nézelődtek az eszköz alkatrészei között, ugyanis az alaplapon a Chromecast 2015-ö verziója tűnt fel. Az eszköz szétszerelése egyébkén koránt sem volt olyan egyszerű dolog a makacs burkolat miatt. Akit érdekel a részletes lépésről-lépsére szétszerelés, annak erre az oldalra érdemes ellátogatnia, ahol még rengeteg érdekes információt kaphatunk a Google Home tartalmáról.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)